01:29 14.10.2023

ВАКС призначив на 16 жовтня перше засідання за позовом Мін'юсту щодо націоналізації активів російського бізнесмена Худайнатова

2 хв читати

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) призначив на 16, 18, 23, 25 жовтня та 1 листопада 2023 року засідання колегії з розгляду позову Міністерства юстиції про стягнення у дохід держави активів підсанкційного російського бізнесмена Едуарда Худа.

Згідно з оприлюдненою ухвалою суду від 9 жовтня про відкриття провадження у справі, у позовній заяві міститься вимога про стягнення в дохід держави певних активів компаній Todwick Holdings Ltd, Cicerone Holding B.V., Bogstone Holding B.V., ТОВ "Альянс Холдинг", ТОВ "Інвест-Ре , Eatongate Holdings Limited, ТОВ "Нафтова компанія "Альянс-Україна", ТОВ "Рентойл", ТОВ "Альянс-Україна", ТОВ "Альянс Ойл Україна", а також Івана Коларова.

"Рішення суду може вплинути на майнові права та обов'язки цих осіб, тому їх слід залучити до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо спору, на стороні відповідача", - уточнюється постановою ВАКС.

Учасники справи можуть взяти участь у судовому засіданні безпосередньо через своїх представників або у режимі відеоконференції.

Як повідомлялося, "Альянс Холдинг" управляє мережею автозаправних станцій (АЗС) Shell в Україні. Cicerone Holding належить 100% Альянс Холдинг.

СП Shell та російської групи "Альянс" Муси Бажаєва з управління мережею АЗС на території України розпочало роботу в серпні 2007 року. Shell у СП належала частка 51%, "Альянсу" - 49%. "Альянс" передав до СП близько 150 АЗС, а Shell внесла кошти, ліцензії та бренд.

У 2014 році стало відомо, що екс-топ-менеджер "Роснефти" та власник "Незалежна нафтогазова компанія" Худайнатов викупив у Бажаєва його нафтові активи. У червні 2022 року він потрапив до санкцій Європейського Союзу, у жовтні 2022 року – до санкцій України.

За даними видання Forbes Ukraine, які їм надала Shell, компанія у два етапи збільшила частку акцій компанії-власника АЗС Shell в Україні до 97,4% у 2022-2023 роках.

На сьогодні мережа АЗС Shell налічує 132 станції у 20 областях України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА