15:21 17.10.2023

Міноборони дозволило списувати втрачене в бою військове майно за спрощеною процедурою

2 хв читати
Міноборони дозволило списувати втрачене в бою військове майно за спрощеною процедурою

Міністерство оборони України дозволило списувати втрачене в бою військове майно за спрощеною процедурою - за два тижні замість шести місяців, міністр оборони Рустем Умєров підписав відповідний наказ, повідомляє міністерство.

"Втрачене в ході бойових дій військове майно можна списувати за спрощеною процедурою. Міністерство оборони України усунуло зайві бюрократичні процедури. Тепер не потрібно проводити окреме розслідування за кожною одиницею і отримувати погодження від вищого керівництва", - йдеться в повідомленні Міноборони в телеграм-каналі у вівторок.

Як зазначається в повідомленні, раніше на списання, наприклад, дрона йшло від одного місяця до пів року. "Для цього потрібно було зібрати до 40 документів. Ухвалені зміни скоротять процедуру до двох-трьох тижнів. Техніку вартістю до 1,5 млн грн зможуть списувати командири рот, батальйонів чи бригад", - зазначають у Міноборони.

Як повідомляється, відповідно до наказу командири можуть: списувати засоби ураження, витрачені у ході бойових дій, або на практичних стрільбах на підставі акта про списання, затвердженого командиром окремої роти, батальйону, бригади; списувати втрачені внаслідок бойових дій БПЛА вартістю до 1,5 млн грн без отримання погоджень від командування Повітряних сил, сил логісти та Міноборони; розділяти, розбирати зразки військової техніки, пошкоджені під час виконання бойових завдань, або складові частин, які не використовуються, для відновлення, модернізації чи виготовлення іншої техніки.

"Раніше для розслідування зі списання БПЛА необхідно було зібрати 16-18 документів. Відтепер для списання достатньо лише два: акт про проведення пуску в ході бойових дій і акт якісного технічного стану", - йдеться в повідомленні Міноборони.

Завдяки спрощенню процедури та скороченню строків списання командири оперативніше отримуватимуть інформацію про потребу у військовій техніці. Зміни до процедури списання було розроблено разом з Міністерством цифрової трансформації.

Як повідомлялося, раніше Кабінет Міністрів ухвалив постанову "Про внесення змін до Положення про порядок обліку, зберігання, списання та використання військового майна у Збройних силах".

Джерело: https://t.me/ministry_of_defense_ua/8165

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА