11:01 19.10.2023

УКАБ просить Раду не скасовувати мораторій на проведення податкових перевірок у воєнний час

2 хв читати
УКАБ просить Раду не скасовувати мораторій на проведення податкових перевірок у воєнний час

Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ) звернувся до Верховної Ради з проханням не підтримувати законопроєкт №10016-д про скасування мораторію на проведення податкових перевірок у воєнний час, повідомила пресслужба асоціації.

УКАБ нагадав, що 16 жовтня на сайті Верховної Ради України було зареєстровано законопроєкт №10016-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок", який розширює перелік проведення документальних планових податкових перевірок з 1 листопада. Такі перевірки й були заборонені до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України. Однак 17 жовтня законопроєкт було ухвалено в першому читанні.

Бізнес-об'єднання зазначило, що нещодавно парламент ухвалив законопроєкт №3219-IX, яким скасував 2% ФОП і частково повернув податкові перевірки з 1 серпня 2023 року.

Ініціатори законопроєкту про скасування мораторію на податкові перевірки в пояснювальній записці зазначили, що його було розроблено на виконання Україною зобов'язань у межах Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року.

"УКАБ розуміє важливість та необхідність продовження та поглиблення співпраці з МВФ, проте не підтримує непослідовності та невизначеності в діях народних депутатів, адже закон України №3219-IХ вже мав урегулювати питання виконання меморандуму", - йдеться у зверненні.

В УКАБ впевнені, що скасування податкових пільг, запроваджених під час воєнного стану, до його припинення вкрай негативно вплине на бізнес-середовище.

"Через війну агросектор України потерпає від великої кількості проблем, як наслідок – сільськогосподарська галузь сьогодні перебуває на межі своєї рентабельності. (...) Тому скасування податкових пільг, які було запроваджено на період дії воєнного стану, призведе до ще більшого зменшення можливостей підприємств продовжувати вести свою господарську діяльність", - резюмували в бізнес-об'єднанні та попросили депутатів виважено й послідовно підійти до питання скасування мораторію на проведення податкових перевірок у воєнний час. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА