19:06 30.11.2023

Ігор Смешко презентував "Нариси з історії України" у болгарському парламенті

2 хв читати
Ігор Смешко презентував "Нариси з історії України" у болгарському парламенті

29 листопада 2023 року у верховному органі державної влади Республіки Болгарія – Народних зборах – відбулася презентація спецвипуску журналу "L'Europeo", присвяченого історії України та болгарсько-українським відносинам, і книги Ігоря Смешка "Нариси з історії України", яка була нещодавно перекладена болгарською мовою та видана в Болгарії.

Презентація відбулася на тлі загострення внутрішньополітичної ситуації в болгарському парламенті, де Болгарська соціалістична партія (BSP), пряма спадкоємиця Болгарської комуністичної партії, оголосила на цьому тижні про початок формування широкої лівонаціоналістичної коаліції з проросійськими та націоналістичними партіями, прагнучи збільшити свій політичний вплив у країні, в якій втричі протягом останнього часу зросла активність  потужної російської пропаганди.

Організатором заходу виступив народний депутат Любен Ділов, який підкреслив важливість поширення правдивої історії, особливо в контексті нинішньої уваги світу до України. Він відзначив давні дружні відносини між Болгарією та Україною, завдяки яким "християнство завоювало Європу аж до Сибіру".

Представляючи книгу, її автор Ігор Смешко – Президент Центру стратегічних досліджень та аналізу, генерал-полковник, доктор технічних наук, професор, Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, Надзвичайний і Повноважний посол України – наголосив, що війна, яку Росія веде проти України, є ще й війною за історичну спадщину Русі-України, намаганням знищити  ідентичність українців як однієї із найстаріших націй Європи та історію розбудови їхньої державності.

Автор "Нарисів з історії України" Ігор Смешко також зазначив, що це видання є квінтесенцією історичних фактів та відомостей, зібраних та описаних протягом багатьох років, ще до початку війни в Україні. Україна сьогодні бореться за свою землю, історію, національну ідентичність, і болгарський народ це прекрасно розуміє. На завершення презентації І.Смешко нагадав слова Бісмарка про те, що війни виграють не генерали, а вчителі та священики – тому що кожний народ, якщо він хоче залишитись народом, має пам’ятати свою історію і захищати свою ідентичність.

У заході взяли участь народні депутати, представники громадськості та журналісти.

 

Пресслужба Політичної партії "Сила і Честь"

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА