11:56 12.01.2021

Ігор Смешко привітав із 60-річчям президента Пан-Європейського Союзу Карла фон Габсбурґа

4 хв читати

Голова Політичної партії "Сила і Честь" Ігор Смешко привітав із 60-річчям Президента Пан-Європейського Союзу Карла фон Габсбурґа

11 січня 2021 року у Відні відбулись урочисті заходи зі святкування 60-річчя онука останнього Австро-Угорського імператора, Голови Будинку Габсбурґів – Карла фон Габсбурґа-Лотаринґзького. Серед офіційних титулів якого, поряд із імператорським, є також титули короля Галичини і Волині та герцога Буковини.

На урочистостях, які пройшли у форматі відео-конференції, від України Карла фон Габсбурґа поздоровив Голова консервативно-демократичної партії України "Сила і Честь", генерал-полковник Ігор Смешко:

"Ваша Величносте, шановні колеги, дорогі друзі!

Для мене є великим задоволенням і честю привітати сьогодні справжнього лідера, одного з найкращих державних діячів нинішньої Європи – Карла фон Габсбурґа – з його чудовим Днем народження.

Зараз, у цьому вразливому світі, коли вся європейська культура, вся євроатлантична цивілізація зазнає нападів, – усе життя, усі вчинки лідера-ювіляра були спрямовані на те, щоб запобігти занепаду історичних досягнень, які ми маємо зараз у Європі: нашої віри у Господа Бога, європейської культури, конституційної демократії.

Я надзвичайно радий від імені моєї рідної України привітати першого дворянина, одного із перших дворян в усій Європі, у чиїх жилах тече кров творців і засновників Руси-України з родини Рюриковичів від IX століття.

Дорогі мої друзі, я вірю, що завдяки діяльності, духу справжньої Людини, справжнього солдата, справжнього дворянина, нашого друга Карла фон Габсбурґа нам вдасться запобігти подальшому занепаду євроатлантичної і європейської цивілізації.

Як лідер консервативної демократичної партії України "Сила і честь" я вірю також, що думки про можливість створення у Європі Балтійсько-Чорноморсько-Адріатичної Конфедерації досягнуть успіху і допоможуть Європі ще раз стати лідером у цьому світі, зберігаючи культуру, зберігаючи християнство і наші справжні демократичні переконання.

Ще раз, дорогі друзі, щиро дякую, вітаю всіх вас. І Ваше Величносте: здоров’я Вам та процвітання. Нехай Бог благословить Його Величність, Австрію та всю Європу".

Карл фон Габсбурґ є справжнім другом України. Неодноразово висловлювався на підтримку України в її євроінтеграційних прагненнях та із засудженням російської агресії. Постійно критикує європейських політиків, які не приділяють належної уваги цьому конфлікту. Вважає, що Росія, анексувавши Крим і здійснивши збройне вторгнення на Схід України, здійснила кричущий злочин, неприпустимий ані з позиції міжнародного права, ані з позиції відносин із сусідами. Вважає Україну однією з країн, що мають вирішальне значення для майбутнього Європи.

Карл фон Габсбурґ розпочав свою професійну кар’єру в Австрії військовим льотчиком. Після 12-річного вивчення права зайнявся професійною політикою. Є відомим європейським політиком-консерватором. Обирався до Європейського парламенту від Австрійської народної партії.

З 1986 року – Президент Пан-Європейського Союзу, який виступає на захист і за подальший розвиток загальноєвропейських культурних і Христянських моральних цінностей, історичної Європейської спадщини, принципів неоконсерватизму і конституційної демократії. Президент Асоціації національних комітетів Блакитного щита (міжнародної організації, що займається захистом культурної спадщини, якій загрожують війни і природні катастрофи). Входить до керівництва багатьох найбільш впливових Клубів, які об’єднують експертів з питань безпеки, економіки і політики Євроатлантики.

Династія Габсбургів була однією з двох найстаріших і наймогутніших європейських королівських династій, відігравала провідну роль у європейській політиці протягом майже п’яти століть.

Після Першої світової війни Будинок Габсбургів був категоричним противником націонал-соціалізму і комунізму. Під час Другої світової війни у Центральній Європі проводив кампанію проти нацистів і за вільну Центральну Європу.

Сьогодні у програмному, по суті, "Пан-Європейському" виступі Карл фон Габсбурґ підтримав принципи неоконсерватизму, боротьби за безпеку, мир і демократію в усьому Світі та відновлення провідної ролі Європи в цьому процесі. Наголосив на необхідності посилення ролі країн Східної, Центральної та Південної Європи у майбутній загальноєвропейській системі колективної безпеки і поширення конституційної демократії у світі.

Особливо наголосив на необхідності підтримки України та її боротьби за демократію, закликавши визначити для неї чітку перспективу приєднання до всіх загальноєвропейських структур (за її бажанням). Засудив агресію Росії проти України. Знаковим є те, що на відміну від багатьох політиків Заходу він декілька разів відкрито використовував у виступі слово "агресія" та наголошував, що два українських Майдани беззаперечно засвідчили прихильність народу України до свободи і демократії.

Карл фон Габсбурґ завершив свою промову словами: "Європейці повинні знову взяти свою долю у власні руки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА