10:12 21.05.2024

Міносвіти розробило рекомендації для вишів і профтехів щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року

2 хв читати
Міносвіти розробило рекомендації для вишів і профтехів щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року

Міністерство освіти і науки розробило рекомендації для закладів вищої, передвищої та професійно-технічної освіти щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року.

"Росія й надалі завдає ударів по критичній інфраструктурі нашої країни, що призводить до обмежень у використанні енергоресурсів на всій території України. Це впливає на безпеку всіх учасників освітнього процесу і на заклади освіти. Наша мета — забезпечити підготовку закладів освіти до проходження нового осінньо-зимового періоду та опалювального сезону з урахуванням можливостей залучення альтернативних джерел енергії та гнучкого графіку освітнього процесу, адаптованого до економного використання енергоресурсів", - ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зокрема, для закладів вищої освіти та фахової передвищої освіти рекомендовано розпочати навчальний 2024/2025 рік у першій половині серпня для всіх здобувачів, окрім першокурсників, а також використовувати суботні дні як робочі в теплі місяці року.

Також із середини листопада 2024 року до середини березня 2025 року рекомендується планувати проведення заліково-екзаменаційної сесії, практичної підготовки, виконання курсових і кваліфікаційних робіт та подовжених канікул, а якщо потрібно, - продовжити заняття в дистанційному форматі.

Крім того, за необхідності рекомендується продовжити освітній процес у 2024/2025 навчальному році до кінця липня 2025 року для всіх, крім випускних курсів.

У міністерстві пропонують у тилових регіонах забезпечити проведення освітнього процесу здебільшого в аудиторному форматі з урахуванням безпеки та за погодженням з обласними військовими адміністраціями, а в прифронтових і прикордонних областях, де існує ризик обстрілів, освітній процес пропонується здійснювати в укриттях.

Зокрема, рекомендується передбачити функціонування локальних систем оповіщення про надходження сигналу "Повітряна тривога" або інших відповідних сигналів оповіщення в навчальних корпусах і гуртожитках закладів освіти.

Для закладів професійної (професійно-технічної) освіти рекомендується розпочати навчальний рік раніше за 1 вересня для учнів другого та третього курсів, використовувати суботні дні як робочі в теплі місяці року, а у разі потреби також продовжити освітній процес до кінця липня 2025 року, крім випускних курсів.

Також рекомендується організувати навчання в очному форматі за обов'язкової наявності укриттів, а якщо є недостатня кількість місць в укриттях, організувати навчання позмінно.

Зазначається, що, якщо виробничу практику неможливо організувати у звичайному режимі, рекомендуємо використовувати навчальні майстерні та лабораторії, а якщо є потреба і можливості, забезпечити її проходження дистанційно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Завдання України - посилювати ізоляцію Путіна

Зеленський: Переговори у Стамбулі 2022 року були безуспішними через ультиматуми російської сторони

На Саміті миру багато країн хотіли залучення представників РФ, але більшість не хоче їм навіть потиснути руку - Зеленський

Зеленський: Україна ніколи не говорила, що Китай наш ворог - Китай міг би нам допомогти

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70 - Генштаб ЗСУ

Зеленський: Щойно Бразилія і Китай приєднаються до тих принципів, які сьогодні нас усіх об'єднали, ми будемо раді чути їхні думки

Одним меседжем Путін помножив на нуль усе, що він до цього говорив про реальне бажання закінчити війну, - Зеленський

Президент Єврокомісії: коли РФ скаже, що готова до миру, спираючись на статут ООН, тоді настане час включити її в мирний процес

Ми передамо наступним поколінням ефективний механізм імплементації статуту ООН - Зеленський

Прем'єр Канади: Україна - це одна з передових ліній битви в усьому світі, ми всі маємо бути єдині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА