16:16 27.09.2012

У ДАІ Києва закликали перенести вуличні перегони у пам'ять про загиблого чиновника на спорткомплекс "Чайка"

3 хв читати
У ДАІ Києва закликали перенести вуличні перегони у пам'ять про загиблого чиновника на спорткомплекс "Чайка"

Державтоінспекція м. Києва звернулася до організаторів і учасників запланованих на ніч п'ятниці вуличних перегонів пам'яті загиблого Сергія Чекашкіна перенести захід на спорткомплексі "Чайка".

У прес-службі Державтоінспекції м. Києва у четвер зазначили, що вуличні перегони у разі, якщо на їхнє проведення немає дозволу, є незаконними і караються адміністративними штрафами та обмеженням свободи до трьох років.

"Такі правопорушення, а саме - перешкоджання руху транспортних засобів, згідно з частиною 3 статей 122 Адміністративного кодексу України, караються штрафом у розмірі від 525 до 680 гривень. Якщо ж рух транспортних засобів взагалі блокується, то тоді відповідно до статті 279 Кримінального кодексу України вже настає кримінальна відповідальність, яка передбачає не лише штрафні санкції, а й обмеження волі на строк до трьох років", - зазначається в повідомленні.

В управлінні ДАІ м. Києва закликали як організаторів, так і учасників незаконних вуличних перегонів відмовитися від таких незаконних дій. "Зате провести це в рамках закону, наприклад на спорткомплексі" Чайка ", де всі охочі зможуть помірятися силами своїх транспортних засобів. При цьому не створюючи небезпеки для інших учасників дорожнього руху", - наголосили в столичній ДАІ.

Як повідомлялося, 24 вересня під час нелегальних автоперегонів у Києві загинули директор департаменту фінансової політики Мінекономрозвитку Сергій Чекашкін та ще дві людини. Як зазначали очевидці на форумі http://moto.kiev.ua, автоперегони організували на вулиці Бажана у Києві, одразу ж за Південним мостом: "Організатори виходили в жилетках з паличками, схожими на даїшні, і зупиняли весь потік машин на вул. Бажана. І ганялися 5-7 заїздів, пропустили машин 50 і знову перекривали. Затор був дуже великий ... ".

Близько години ночі з'явилися автомобілі ДАІ, і організатори перегонів були змушені перебратися далі, на Бориспільську трасу. Разом з С.Чекашкіним в автомобілі Dodge Viper SRT10 був ще пасажир, який знімав перегони на відео. Вони обидва загинули, коли, змагаючись з Ferrari, вже поряд з фінішем Dodge Viper вдарився об відбійник і кілька разів перекинувся. Коли на місце ДТП вже прибули медики, сталося ще одне ДТП. На повній швидкості в карету швидкої допомоги врізався мотоцикліст, який загинув на місці.

У четвер глава МВС України Віталій Захарченко доручив керівництву ДАІ МВС України перевірити інформацію і вжити заходів щодо проведення окремими групами осіб незаконних автоперегонів.

38-річний Сергій Чекашкін очолював департамент фінансової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Він також входив до наглядової ради Ощадбанку і Державної іпотечної установи. До осені 2010 року був заступником голови Державної податкової служби, де курирував, зокрема, питання відшкодування ПДВ.

В особистому автопарку чиновника, який був активним учасником і організатором вуличних перегонів, окрім Dodge Viper SRT10 (вартістю близько $160 тис.), на якому він розбився,є ще кілька спортивних авто (Ford Mustang GT, Ford Mustang, Jeep Grand Cherokee SRT8 Hennesy, Nissan GT-R), а також кілька спортивних мотоциклів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА