10:17 17.10.2012

Адвокат дружини "караванського стрільця" відзначає нестиковки у версії міліції про винуватість Я.Мазурка - газета

3 хв читати
Адвокат дружини "караванського стрільця" відзначає нестиковки у версії міліції про винуватість Я.Мазурка - газета

Дружина підозрюваного в розстрілі охоронців у ТРЦ "Караван" Ярослава Мазурка Людмила стверджує, що чоловік на відео та її чоловік - дві різні людини.

Як повідомив газеті "Сегодня" адвокат Лаврентій Кухалейшвілі, який представляє інтереси Л.Мазурок, у версії міліції про причетність Я.Мазурка до вбивства є кілька нестиковок.

"Моя клієнтка стверджує, що людина на відео з "Каравану" та її чоловік - це різні люди. Сама міліція казала, що підозрюваному 25-30 років, а Ярославу 38 років", - зазначив адвокат.

"На відеозаписі розстрілу зникають 20 секунд запису. Запитання: що робилося в цей час? Дії стрільця дуже професійні. Але Ярослав в армії не служив, не має спецпідготовки", - сказав Л.Кухалейшвілі. Він зауважив, що в Я.Мазурка хронічний поліартрит - захворювання суглобів, і "були моменти, коли він не міг підвестися з ліжка".

Адвокат зазначив, що твердження, що Я.Мазурок служив в Узбекистані, неправдиві. "Він 1974 року народження, в армію його брали б у 1992 році, вже тоді він не міг служити за межами України", - говорить Л.Кухалейшвілі. Також адвокат звертає увагу, що за пару днів провести експертизу ДНК неможливо - на це потрібно два-чотири тижні. "А біологічний матеріал для аналізу з квартири Я.Мазурка взяли наступного дня після заяви міністра про те, що стріляв Я.Мазурок. І обшук провели наступного дня. Що вони могли вилучити на місці злочину - теж незрозуміло. Там не залишилося його слідів крові, а кепку, як випливає з відео, злочинець щойно купив у магазині. Там і волосся могло не залишитися", - говорить адвокат.

За його словами, в день убивства в "Каравані" Я.Мазурок повернувся з роботи (він працював штукатуром) близько 21:00. "Дружина каже, що він поводився, як зазвичай, повечеряв, пограв у шахи на комп'ютері", - зазначив адвокат. За його словами, вранці, коли дружина прокинулась, Я.Мазурка вже не було, його мобільний телефон залишився у квартирі. "Відтоді дружина його не бачила, й де він - не знає", - говорить адвокат.

Також Л.Кухалейшвілі впевнений, що земляки з Кам'янки-Бузької могли просто не впізнати Ярослава. За його словами, Я.Мазурок там не живе вже 17 років, за ці роки він сильно змінився, а приїжджав у гості рідко.

За словами адвоката, наразі Л.Мазурок і її неповнолітня донька Таня живуть у страху. Дочка, за словами Л.Кухалейшвілі, змушена перейти на індивідуальне навчання вдома, а дружина боїться навіть вийти на роботу.

Як повідомлялося, 26 вересня вдень охоронець торговельно-розважального центру "Караван" на вул. Луговій у Києві помітив, що один із відвідувачів украв товар, після чого останньому було запропоновано пройти до кімнати охорони. Там зловмисник відкрив вогонь, убивши на місці трьох охоронців, четвертого важко поранив, а потім утік.

Оболонський райвідділ столичної міліції порушив кримінальну справу. За інформацію, яка допоможе в розшуку зловмисника, обіцяно грошову винагороду в сумі 100 тис. грн.

Глава МВС України Віталій Захарченко 5 жовтня заявив, що вбивцею охоронців у ТРЦ "Караван" (Київ) є уродженець Львівської області 1974 року народження на ім’я Ярослав Мазурок, який раніше працював у приватних охоронних структурах.

10 жовтня стало відомо, що Я.Мазурка оголошено в міжнародний розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА