15:21 23.10.2012

Freedom House та Інститут масової інформації запустили проект "Блогери проти корупції"

1 хв читати

Міжнародна неурядова організація Freedom House та Інститут масової інформації (ІМІ) презентують новий проект для громадських активістів та журналістів "Блогери проти корупції".

Автори ідеї ставлять за мету створити мережу блогерів із різних регіонів України та забезпечити їм вільний майданчик для публікації їх викривальних повідомлень у блогах.

На сайті "Ні Корупції!" (Nikorupciji.org/) розміщуватимуть новини та блоги про факти корупції та зловживання владою на місцях.

"У маленьких містах і навіть обласних центрах України рівень корупції пропорційний кількості заангажованих владою видань. Тож наш проект дає, насамперед, можливість людям, небайдужим до правди, донести її широкому колу читачів, які щодня відчувають різницю між тим, що пишеться в залежних від олігархів і влади газетах, і тим, що вони бачать на власні очі", - сказав на прес-конференції в понеділок у Києві головний редактор сайту Сергій Кузін.

Менеджер із розвитку ІМІ Ольга Шалайський зазначила, що журналісти та представники громадських організацій у регіонах часто знають більше, ніж можуть написати у місцевій пресі або інтернет-виданнях. "Місцеві проблеми не менш важливі, ніж новини із парламенту. Для того щоб захистити своїх авторів від можливого тиску незадоволених місцевих корупціонерів, ми пропонуємо їм писати під вигаданими іменами блогерів", - наголосила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА