16:11 01.11.2012

Вартість проекту будівництва ділянки окружного автошляху навколо Києва скоротилася вдвічі - Каськів

3 хв читати
Вартість проекту будівництва ділянки окружного автошляху навколо Києва скоротилася вдвічі - Каськів

Вартість проекту продовження будівництва Київської міської кільцевої автомобільної дороги на ділянці від Столичного шосе до автодороги М-03 Київ - Харків - Довжанський на ділянці Київ - Бориспіль на умовах концесії у результаті розробки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) проекту знизилася вдвічі порівняно із запланованим обсягом EUR1 млрд - до EUR428 млрд.

Про це повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) Владислав Каськів під час презентації результатів ТЕО проекту в Києві в четвер.

"Цей проект - велика подія для України. Він допоможе розвитку інфраструктури регіону. Це перша спроба реалізації концесійного проекту, який має бути реалізований протягом п'яти наступних років", - сказав він.

Крім того, за словами В.Каськіва, реалізація проекту забезпечить полегшення трафіку через Київ на 20 тис. автомобілів на день, з яких 11 тис. - вантажних, а також заощадить водіям мінімум 20 хвилин.

"Проект забезпечить економію палива в розмірі EUR20 млн у 2017 році і EUR100 млн у 2050 році, а також створить у столиці нову інфраструктуру і 2,1 тис. нових робочих місць", - додав він.

Голова Держінвестпроекту також повідомив, що з 18 км спільної ділянки об'єкта 700 м становить довжина моста, 6 км - протяжність естакади та 11,5 км - дорожнє полотно. Середня швидкість руху - 110 км/год.

Кількість смуг руху становитиме по дві на основній ділянці, по три на мосту в кожну сторону.

"Прогноз інтенсивності руху - 20 тис. автомобілів на день у 2017 році і до 80 тис. автомобілів у 2050 році", - сказав В.Каськів.

Обсяг інвестицій становитиме EUR428 млн. Крім того. концесіонер витратить EUR128 млн на утримання об'єкта.

"Орієнтовна вартість проїзду через концесійну дорогу коштуватиме 6 грн (58 євроцентів) - для легкових автомобілів, від 17 грн (EUR1, 66) до 37 грн (EUR3, 35) - для вантажних - залежно від габариту", - повідомив голова Держінвестпроекту.

У свою чергу, адвокат юридичної фірми Gide Loyrette Nouel Олексій Соловйов зазначив, що модель концесії при будівництві такого об'єкта є оптимальною, оскільки передбачає платну експлуатацію доріг. Вона ґрунтується на конкурентному конкурсному відборі, при цьому існує можливість зниження концесійної плати на суму амортизації відрахувань.

Водночас він наголосив, що для ефективної реалізації проекту необхідно удосконалити типовий концесійний договір, виключити ризик демпінгових конкурсних пропозицій, передбачити можливість альтернативного вирішення спорів.

Зі свого боку, В.Каськів висловив сподівання, що держава надасть проектом регуляторну підтримку будівництва.

Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович в березні 2012 року оновив перелік національних проектів і розширив повноваження Держінвестпроекту, а також розширив національний проект "Повітряний експрес" до кількох стратегічних інфраструктурних проектів: будівництво залізничного пасажирського сполучення Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль", будівництво міської кільцевої дороги навколо Києва від вул. Столичне шосе до автомобільної дороги М-03 Київ - Харків - Довжанський на ділянці Київ - Бориспіль, будівництво дороги від Подільського мостового переходу через Дніпро до просп. Ватутіна з транспортною розв'язкою на перетині урочища Горбачиха з Подільським мостовим переходом через Дніпро в Києві.

У травні 2012 року, повідомлялося, що компанія Zagope-Construcoes e Engenharia SA (Порту Салвія, Португалія), що входить до бразильської Groupe Andare Gutierrez, перемогла в тендері на розробку ТЕО будівництва продовження Міської кільцевої дороги в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА