17:09 15.11.2012

В Україні планують надягати електронні браслети на ногу людям, які перебувають під домашнім арештом

2 хв читати

Доки Україна не закупить електронні браслети для контролю запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, цей контроль здійснюватимуть співробітники міліції, заявляє начальник головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник.

Як розповів він у четвер під час круглого столу газеті "Комсомольская правда в Украине", домашній арешт передбачає контроль за поведінкою людини та перетину території будинку. Засоби контролю, за його словами, можуть бути як за допомогою оперативних співробітників міліції, так і технічних приладів.

"Положення про ці засоби (технічні засоби контролю пересування людини - ІФ) погоджено з Міністерством юстиції, кошти виділені, і наразі тривають тендери. Їх закуповуватимуть", - розповів начальник головного слідчого управління МВС України.

Він пояснив, що технічний засіб становить собою браслет, який вдягатимуть не на руку, а на ногу, і за допомогою цього браслета відстежуватимуть пересування людини - виходить той з дому, чи ні. Якщо людина вийде за межі будинку далі, ніж на 100 метрів, надходитиме сигнал до чергової частини міліції про порушення такого запобіжного заходу як домашній арешт.

Водночас В.Фаринник наголосив, що доки не закуплено такі браслети, забезпечувати контроль за пересуванням людини будуть оперативні співробітники міліції.

"Якщо цього (браслета - ІФ) немає, це не проблема, тому що оперативні співробітники мають право прийти додому і перевірити, чи перебуває людина вдома, і скласти відповідний документ. Закупимо (браслети - ІФ), тоді буде повністю функціонувати це електронний засіб. А доки його немає, будемо контролювати людським ресурсом", - наголосив він.

На уточнююче запитання про те, що якими саме будуть ці електронні браслети, начальник управління зв'язків із громадськістю МВС України Володимир Поліщук уточнив, що ці електронні засоби працюватимуть за типом GPS-навігаторів.

Вартість цих браслетів становитиме 32 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА