10:25 28.11.2012

Охоронець із ТРЦ "Караван" не впізнав Мазурка - ЗМІ

2 хв читати
Охоронець ТРЦ "Караван" Павло Феденко заявив правоохоронцям, що загиблий Ярослав Мазурок не стріляв у них, повідомляє ТСН із посиланням на джерело. За словами авторів передачі, чоловік, якому достеменно відомі свідчення єдиного охоронця, який вижив після стрілянини в "Каравані", розповів що П.Феденкова викликали на опізнання. Однак труп Я.Мазурка йому не показали, показали лише фото трупа з моргу. І на цих фото Феденко стрілка не впізнав. "Ні, він його не впізнав ... Коли йому показали фотографії, він сказав слідчому, що це не та людина, яка в нього стріляла", - сказало джерело і додало, що П.Феденков впевнений в цьому на 100%, і сказав про це слідчому, але протоколу не було. Як повідомлялося, 7 листопада в Сирецькому гаю, неподалік від станції метро "Сирець", знайшли тіло чоловіка, схожого на Я.Мазурка, якого підозрювали у розстрілі трьох охоронців ТРЦ "Караван" 26 вересня. Тоді загинули три охоронці, ще один постраждав. 8 листопада міліція повідомила, що згідно із перевіркою, відбитки пальців рук ідентичні слідам пальців рук, вилучених під час огляду місця вбивства. У кишені штанів загиблого правоохоронці виявили паспорт громадянина України Ярослава Мазурка, 13.06.1974 року народження, технічний паспорт на мотоцикл "Ява", водійське посвідчення на ім'я Я.Мазурка, довідку про ідентифікаційний код на ім'я Я.Мазурка. На місці події знайдено також револьвер-наган "ЯП 165 П" з однією стріляної гільзою в барабані. Згідно з результатами первинного дослідження, цей револьвер перероблено на нарізну вогнепальну зброю, придатну для стрільби. 15 листопада експертиза ДНК підтвердила, що в лісопосадці біля Сирецького гаю в Києві було виявлено тіло Я.Мазурка, який розстріляв, згідно з висновками слідства, охоронців у ТРЦ "Караван". "На дослідження були передані зразки матеріалу, вилученого у Мазурка вдома, на місці скоєння вбивства в торговому центрі, а також зразки, вилучені в нього самого. Результати експертизи свідчать, що саме ця особа скоїла цей злочин", - зазначалося в повідомленні Управління зі зв'язків із громадськістю МВС України. У повідомленні також наголошувалося, що на взутті, вилученому за місцем проживання Я.Мазурка, знайдена кров одного з убитих охоронців. "На предметах, вилучених за місцем проживання його родичів, теж виявлено ДНК крові Мазурка", - наголошують правоохоронці. "На сьогодні міліція довела, що саме Мазурок перебував у торговому центрі "Караван" і скоїв злочин. Крім того, правоохоронці зараз перевіряють причетність цієї особи до скоєння цілої низки нерозкритих злочинів із застосуванням вогнепальної зброї", - зазначили в міліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА