11:19 04.01.2013

Референдум у Києві з питань соцзахисту, створення муніципальної міліції та підтримки Генплану має відбутися разом із місцевими виборами навесні - Попов

2 хв читати
Референдум у Києві з питань соцзахисту, створення муніципальної міліції та підтримки Генплану має відбутися разом із місцевими виборами навесні - Попов

Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов вважає, що міський референдум має відбутися одночасно з виборами депутатів столичної міської ради навесні поточного року.

"Вважаю, що було б розумним з точки зору економії міського бюджету провести референдум одночасно з виборами депутатів Київради навесні нинішнього року", - заявив О.Попов у своїй статті, опублікованій у газеті "Факты и комментарии" у п'ятницю.

"У 2012 році ініційовано перший київський референдум, на який буде винесено актуальні для міста питання, і насамперед - про гарантії соціального захисту. Кияни підтримали проведення референдуму, доказ тому - сотні тисяч підписів, зібраних на його підтримку. Тепер слово за Київрадою, яка має призначити дату", - нагадав голова КМДА.

"Переконаний: такий шлях прийняття самими киянами найважливіших для міста рішень має стати нормою", - наголосив О.Попов.

19 червня 2012 року прес-служба КМДА поширила повідомлення про те, що на підтримку місцевого референдуму в Києві зібрано 334 тис. підписів киян, що є достатнім для оголошення референдуму.

"Першому київському референдуму – бути. 334 тисячі підписів на підтримку ініціативи Олександра Попова щодо проведення міського плебісциту впродовж 30 днів зібрали ініціативні групи в усіх районах міста. За проведення референдуму висловилися 16% киян, це на 114 тис. осіб більше, ніж вимагає законодавство", - повідомила прес-служба.

На референдум пропонується винести три питання: про передбачення у щорічному бюджеті Києва надання адресної матеріальної допомоги пенсіонерам і надбавок працівникам бюджетної сфери, про створення муніципальної міліції та затвердження "базових проектних рішень нового Генерального плану розвитку Києва".

Рішення про проведення референдуму мала ухвалити Київська міська рада, проте цього досі не зроблено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА