12:38 20.03.2013

У вечірні години пік цієї зими довжина пробок і утруднень на дорогах Києва перевищувала 700 км - дослідження "Яндекс"

2 хв читати
У вечірні години пік цієї зими довжина пробок і утруднень на дорогах Києва перевищувала 700 км - дослідження "Яндекс"

За даними компанії "Яндекс.Україна", середня завантаженість київських доріг у робочі дні з березня 2012 р. по лютий 2013 р. становила трохи більше ніж три бали, найскладнішим місяцем для автомобілістів був грудень (середньомісячна завантаженість — 4,6 бала), а найспокійнішим — липень (2,2 бала).

Як повідомляє прес-служба компанії "Яндекс.Україна" в середу, компанія провела дослідження, згідно з яким цієї зими середня завантаженість київських вулиць у ранкові години пік (із 8.00 до 10.00) наближалася до п’яти балів.

"Це означає, що в середньому автомобіліст вимушений був витрачати на дорогу майже у півтора разу більше часу, ніж за вільних вулиць. Наприклад, ті водії, яким порожніми дорогами їхати до роботи 20 хвилин, лише через ранкові пробки втрачали за один місяць майже п’ять годин, а за рік — близько двох із половиною діб", — пояснили в прес-службі.

У вечірні години пік (із 18.00 до 20.00) середня завантаженість перевищувала шість балів. Загальна довжина пробок, що виникають у ці години, й утруднень (тобто ділянок, зафарбованих на "Яндекс.Картах" червоним і жовтим) становила понад 700 км, що приблизно дорівнює відстані від Києва до Донецька.

Згідно з дослідженням, минулого року було чотири дні, коли рівень завантаженості сягав десяти балів — усі вони припали на час сильних снігопадів. "Найбільш заторним днем року стало 24 грудня, коли було зафіксовано найбільший за всю п'ятирічну історію спостережень затор завдовжки близько 21 кілометра", — зазначено в дослідженні.

У цілому, на думку аналітиків компанії, цієї зими ситуація на київських дорогах була трохи складніша, ніж рік тому, проте в деяких районах міста є й поліпшення. Порівняно з минулим роком на дорогу вранці в центр менше часу витрачали жителі Оболоні, Голосіївського і Дарницького районів, а також усі, хто їде на правий берег мостами Метро, Патона та Дарницьким. Навпаки, більше часу в дорозі проводили ті, хто їде із заходу: з Подільського, Святошинського та Солом’янського районів столиці.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА