13:01 27.04.2018

Яндекс назвав спроби заблокувати Telegram "небезпечними" для всього рунету

2 хв читати
Яндекс назвав спроби заблокувати Telegram "небезпечними" для всього рунету

"Яндекс", чиї IP-адреси опинилися протягом двох годин у реєстрі блокувань, вважає спроби Роскомнагляду (РКН) заблокувати Telegram в Росії "небезпечними" і такими, що завдають шкоди всьому рунету, випливає із заяви директора зі зв'язків з громадськістю Очира Манджикова.

"Сьогодні вночі в реєстрі РКН вигулькнуло п'ять IP-адрес "Яндексу". Наші адреси пробули в реєстрі близько двох годин, на поточний момент - IP-адреси з цього списку зникли. Чергова зміна наших технічних фахівців всю ніч оперативно моніторила ситуацію і підтримувала повну доступність наших сервісів. Ми чекаємо роз'яснень РКН ", - заявив він.

За його словами, спроба заблокувати Telegram в Росії несподівано стала ударом по всьому рунету.

"Блокування торкнулася не тільки месенджера - постраждали багато ресурсів і їхні користувачі. Ми не вважаємо цю ситуацію нормальною. Російський ринок може розвиватися тільки в умовах відкритої конкуренції. Обмеження доступу до глобальних і російським інтернет-сервісів зашкодить насамперед рунету. Саме несвободу і відсутність вибору для користувачів ми вважаємо найнебезпечнішим наслідком блокувань ", - відзначає він.

"Відсутність відкритості та конкуренції на внутрішньому ринку не тільки призводить до падіння якості продуктів, від чого страждають користувачі, а й позбавляє країну можливості технологічної конкуренції на світових ринках в майбутньому", - заявив представник "Яндексу".

Раніше Роскомнагляд повідомив, що спеціально не блокував IP-адреси російських і зарубіжних соціальних мереж.

"У зв'язку з повідомленнями ЗМІ про блокування IP-адрес російських і зарубіжних соціальних мереж інформуємо: IP-адреси соцмереж вільні від блокування. Короткочасне потрапляння до реєстру окремих IP-адрес було пов'язано з технологічними особливостями роботи системи. Операторам зв'язку дані адреси з метою обмеження доступу не направлялися", - говорилося в заяві Роскомнагляду.

Раніше газета "Коммерсантъ" повідомляла, що Роскомнагляд вніс IP-адреси "ВКонтакте", "Яндексу", Twitter, Facebook, "Однокласників", Yahoo і Liveinternet до реєстру заборонених сайтів. Пізніше адреси великих інтернет-компаній були прибрані з реєстру.

Блокування IP-адрес різних компаній відбуваються на тлі роботи Роскомнагляду по обмеженню доступу до месенджер Telegram на території Росії. Відомство веде цю роботу з 16 квітня на підставі рішення Таганського суду Москви.

13 квітня суд виніс рішення про блокування Telegram в РФ за невиконання вимоги ФСБ про надання ключів для дешифрування повідомлень користувачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА