11:19 30.01.2016

Роскомнагляд заблокував сайт "РБК-Україна" за "заклики до масових безладів і екстремізму"

2 хв читати

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Російської Федерації (Роскомнагляд) на вимогу Генеральної прокуратури РФ заблокувала на території Росії доступ до сайту українського "РБК-Україна" за матеріали, що містять "заклики до масових безладів і екстремістської діяльності".

"На підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації від 08.10.2015 №27-31-2015/Ід3310-15 про вжиття заходів щодо обмеження доступу до інформаційних ресурсів, які поширюють інформацію, що містить заклики до масових безладів, екстремістської діяльності або участі у масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, доступ до інформаційного ресурсу (сторінок) http://www.rbc.ua обмежується операторами зв'язку на території Російської Федерації", - зазначається в повідомленні Роскомнагляду, електронну копію якого розмістило "РБК-Україна".

У документі наголошується, що протягом доби з моменту одержання цього повідомлення провайдер хостингу або інша особа, що забезпечує розміщення інформаційно-телекомунікаційної мережі, зокрема і в мережі Інтернет, зобов'язані поінформувати про це власника інформаційного ресурсу, якого вони обслуговують.

У свою чергу генеральний директор "РБК-Україна" Йосип Пінтус заявив, що подібні дії Роскомнагляду ще раз свідчать пр те, що "РБК-Україна" є українським ресурсом, незалежним від Москви.

"Те, що редакція інформагенції "РБК-Україна" протягом останніх років намагалася показати українському суспільству, переконливо зробив Роскомнагляд спільно з Генеральною прокуратурою РФ. Сподіваюся, що я це скажу в останній раз: "Ніякого стосунку "РБК-Україна" до "РБК-Росія" не має. І є абсолютно самостійною українською компанією", - написав Й.Пінтус на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю ввечері.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила п’ять ракетних і 105 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 13 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні два кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ППО ліквідувала 13 ударних БПЛА у двох областях України

4 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Завершується судовий розгляд у справі Google щодо порушення антимонопольного законодавства

Кличко: сильної, демократичної та безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може

USAID анонсувала пакет допомоги аграрному сектору України на $60 млн

G-7 розглядає план надання Україні допомоги в розмірі 50 мільярдів доларів за ініціативою США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА