17:58 10.04.2013

Ландік скористався змінами до КПК, щоб заявити про винність Коршунової - адвокат моделі

2 хв читати

Відкрито кримінальне провадження щодо моделі Марії Коршунової (ст. 125 КК України) за умисне завдання легких тілесних ушкоджень Роману Ландіку, що спричинило розлад його здоров'я, підтвердив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат дівчини Володимир Раков.

За його словами, захист Р.Ландіка "скористався змінами до КПК України". Р.Ландік написав заяву до міліції, і у відповідності з новим КПК України факт внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Це було ще 12 грудня 2012 року.

"Однак Марії Коршунової не повідомляли про підозру", - зазначив захисник.

На думку адвоката, у ЗМІ з'явилося повідомлення про відкриття кримінального провадження проти М.Коршунової з зв'язку з тим, що в четвер, 11 квітня, у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ, як очікується, буде розглянуто касаційну скаргу Р.Ландіка на рішення Апеляційного суду Луганської області.

"Ще коли справа перебувала в суді першої інстанції, сторона Ландіка зверталась із заявою про порушення кримінальної справи за завдання тілесних ушкоджень, а також про замах на вбивство. Тоді було ухвалено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи", - нагадав В.Раков.

М.Коршунова та її захист надали слідчому пояснення, до яких доклали копію рішення Ленінського районного суду Луганська, який у діях дівчини складу злочину не угледів. В.Раков висловлює припущення, що цього достатньо для того, щоб справу було закрито.

"Суд чітко висловився за цим фактом, він позначив, що всі дії Коршунової були відповідними діями на незаконні провокаційні дії Ландіка", - зауважив адвокат дівчини.

Як повідомлялося, 4 липня 2011 року вночі в ресторані "Баккара" у Луганську Р.Ландік побив М.Коршунову. Прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу стосовно депутата за ч.3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Р.Ландіка затримали в Краснодарі (РФ). 11 серпня Генеральна прокуратура Російської Федерації задовольнила запит Генеральної прокуратури України від 19 липня про видачу Україні Р.Ландіка для притягнення до кримінальної відповідальності.

19 січня 2012 року Ленінський районний суд Луганська засудив Р.Ландіка до трьох років позбавлення волі з відстрочкою на два роки. Його звільнили з-під варти у залі суду.

Р.Ландіка зобов'язали відшкодувати судові витрати, а на час виконання вироку йому заборонено залишати межі України.

27 червня Апеляційний суд Луганської області залишив у силі вирок суду.

Касацію на вирок Вищий спецсуд спочатку мав розглянути 20 грудня 2012 року, але через хворобу засудженого засідання кілька разів переносили.

Розгляд касаційної скарги заплановано на 11 квітня.

Р.Ландік є сином депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА