12:46 11.04.2013

Ліквідувати прорив дамби Бортницької станції допомагали військовослужбовці Президентського полку - Міноборони

2 хв читати

Майже 300 військовослужбовців окремого полку президента України та 101-ї бригади охорони Генерального штабу Збройних сил України залучалися до робіт із ліквідації аварії на станції аерації в Бортничах (Київська обл.).

Як повідомили в департаменті преси та інформації Міністерства оборони України в четвер, військовослужбовців ЗСУ викликали близько 2:00 через неможливість подолати прорив.

"У зв'язку з небезпекою просування важкої техніки дамбою, перенасиченою талою водою, було вирішено вручну передавати мішки з піском до місця промивки", - наголошується в повідомленні.

Оскільки самої дамби дістатися було неможливо, солдати кидали у воду мішки з землею, піском і глиною, які підвозили машинами, прокладаючи шлях до прориву. Співробітники станції, рятувальники й армійці власноруч наповнювали мішки піском і несли близько 200 метрів, щоб створити шлях для рятувальних машин.

Прорив було локалізовано близько 3:00. О 5:45 четверга роботи на станції в Бортничах вже було завершено, а витік води припинено шляхом спорудження перемички та зміцнення обвалування в місці промивки. Надзвичайну ситуацію ліквідовано, наразі загрози для довкілля немає.

"Залучення великої кількості людей було необхідним через те, що повністю розмило й затопило дорогу до мулових полів, і техніка не могла пройти. Тому єдиним і можливим засобом оперативної ліквідації прориву та запобігання розширенню масштабів події стало залучення особового складу для виконання робіт вручну", - наголосили в Міноборони.

За даними департаменту преси та інформації Міноборони, загалом у ліквідації аварії на станції аерації були задіяні близько 600 осіб і 36 одиниць спеціальної техніки, а саме: 270 військовослужбовців Збройних сил України, близько 310 працівників ДСНС України та від технічних служб водоканалу 40 осіб. Також було використано 5 тис. мішків із піском.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА