09:41 16.04.2013

Російський телеведучий у своєму мікроблозі вибачився перед українцями за висловлювання в ефірі "Першого каналу"

2 хв читати

Російський телеведучий Іван Ургант у своєму мікроблозі в соціальній мережі Twitter вибачився за свої висловлювання про українців в ефірі програми "Смак" на "Першому каналі", підкріпивши, однак, свої слова іронічними фразами.

"Я прошу вибачення в усіх жителів України, яких образив мій недоречний коментар в останньому випуску програми "Смак", - написав І.Ургант у неділю.

Після цього він написав іще два повідомлення, в яких пообіцяв "готувати в цій передачі тільки борщ, вареники, галушки до 2018 року" й "усіх народжених у мене віднині дітей, незалежно від статі, називати Богдан".

У коментарях до цих записів користувачі зазначають, що в телеведучого "вистачило нахабства просити вибачення в такій формі", і скептично називають його повідомлення "гострим нападом самокритики".

Водночас, як повідомляє ТСН, гість скандальної програми Олександр Адабаш’ян заявив, що нічого поганого ні він, ні І.Ургант на увазі не мали. "Згоден, що, можливо, це не дуже коректно, але ніякого стосунку до неповаги це не має. Просто це така іронія, кліше щодо фільмів: якщо раніше поганими були білогвардійці, то тепер червоні", - заявив він.

Як повідомлялося, ведучий кулінарного шоу "Смак" на російському "Першому каналі" І.Ургант, готуючи страву, сказав в ефірі: "Я порубав зелень, як червоний комісар жителів українського села". Звертаючись до гостя програми О.Адабаш’яна, він додав: "Ви почистили мій клинок", на що той відповів: "Я просто останки жителів ... струшую". Висловлювання супроводжувалися сміхом глядачів за кадром.

Відповідний ролик розміщено на інтернет-відеосервісі YouTube, він викликав активне обговорення в українській блогосфері.

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко направив листа міністру закордонних справ України з вимогою відреагувати на висловлювання російського телеведучого про українців. За його словами, МЗС не повинне очікувати відповідного до нього звернення для того, щоб відреагувати на "відверто хамські антиукраїнські речі, що відбуваються на російському телебаченні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА