14:44 17.04.2013

Українські націоналісти вимагали біля будівлі посольства РФ у Києві офіційних вибачень за висловлювання телеведучого Урганта

2 хв читати

Представники українських націоналістичних політичних партій провели в середу акцію під назвою "АнтиУргант" біля будівлі посольства Російської Федерації в Україні.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", близько 20 активістів із прапорами УНП, КУН, УНА-УНСО, "Нашої України" прийшли до будівлі російського посольства в Києві, щоб висловити своє обурення висловлюваннями відомого російського телеведучого Івана Урганта про події в українській історії.

Після виступів активістів учасники закидали помідорами плакат із зображенням І.Урганта, який веде передачу "Смак" на російському "Першому каналі".

Націоналісти також мають намір передати звернення від громадянського руху "Українська патріотична альтернатива", яке об'єднує представлені на акції організації, до посольства Російської Федерації з вимогою офіційного вибачення за образу пам'яті українців громадянином РФ І.Ургантом.

Порядок на місці проведення акції забезпечують кількадесят правоохоронців, кількість яких візуально більша, ніж учасників акції.

Як повідомлялося, ведучий кулінарного шоу "Смак" на російському "Першому каналі" І.Ургант, готуючи страву, сказав в ефірі: "Я порубав зелень, як червоний комісар жителів українського села". Звертаючись до гостя програми О.Адабаш’яна, він додав: "Ви почистили мій клинок", на що той відповів: "Я просто останки жителів ... струшую". Висловлювання супроводжувалися сміхом глядачів за кадром.

Відповідний ролик розміщено на інтернет-відеосервісі YouTube, він викликав активне обговорення в українській блогосфері.

Згодом І.Ургант у своєму мікроблозі в соціальній мережі Twitter вибачився за свої висловлювання про українців в ефірі програми "Смак" на "Першому каналі", підкріпивши, однак, свої слова іронічними фразами. А.Адабаш’ян заявив ТСН, що нічого поганого ні він, ні І.Ургант на увазі не мали й "ніякого відношення до неповаги це не має".

МЗС України висловило обурення у зв'язку з висловлюваннями російського телеведучого. "МЗС України обурене некоректними висловлюваннями телеведучого І.Урганта в ефірі російського "Першого каналу", які різко дисонують із високим рівнем стратегічного партнерства між Україною і РФ, а також атмосферою дружби та взаєморозуміння між нашими народами", - зазначено в коментарі департаменту інформаційної політики МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА