11:31 18.04.2013

Ургант назвав свій жарт про українців дурницею і публічно перепросив

2 хв читати

Відомий російський телеведучий Іван Ургант публічно вибачився за свій образливий жарт щодо українців в ефірі російського Першого каналу.

"Я хочу вибачитися, попросити вибачення в усіх жителів України й у всіх, кого образило моє висловлювання необережне в телевізійній передачі "Смак". Повірте, я справді нікого не хотів цим образити, я просто сказав дурницю, не подумавши, й навіть не міг припустити, що в гумористичній програмі, програмі, в якій я взагалі ніколи ні про що не кажу серйозно, сказаний мною невдалий жарт може викликати таку гостру реакцію в Україні - у країні, яку я дуже люблю", - сказав шоумен в ефірі авторського ток-шоу "Вечірній Ургант" на Першому каналі 17 квітня.

Він наголосив, що не вкладав "у цю безглузду фразу той жахливий і шовіністичний сенс, який побачив дехто".

"Тим паче - не міг уявити, що ця ситуація може спровокувати міжнародний скандал", - сказав І.Ургант.

Як повідомлялося, ведучий кулінарного шоу "Смак" на російському "Першому каналі" І.Ургант, готуючи страву, сказав в ефірі: "Я порубав зелень, як червоний комісар жителів українського села". Звертаючись до гостя програми О.Адабаш’яна, він додав: "Ви почистили мій клинок", на що той відповів: "Я просто останки жителів ... струшую". Висловлювання супроводжувалися сміхом глядачів за кадром.

Відповідний ролик розміщено на інтернет-відеосервісі YouTube, він викликав активне обговорення в українській блогосфері.

Згодом І.Ургант у своєму мікроблозі в соціальній мережі Twitter вибачився за свої висловлювання про українців в ефірі програми "Смак" на "Першому каналі", підкріпивши, однак, свої слова іронічними фразами. А.Адабаш’ян заявив ТСН, що нічого поганого ні він, ні І.Ургант на увазі не мали й "ніякого відношення до неповаги це не має".

МЗС України висловило обурення у зв'язку з висловлюваннями російського телеведучого. "МЗС України обурене некоректними висловлюваннями телеведучого І.Урганта в ефірі російського "Першого каналу", які різко дисонують із високим рівнем стратегічного партнерства між Україною і РФ, а також атмосферою дружби та взаєморозуміння між нашими народами", - зазначено в коментарі департаменту інформаційної політики МЗС.

Українські націоналісти біля будівлі посольства РФ у Києві вимагали офіційних вибачень І.Урганта.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА