15:17 07.06.2013

В Українi планують вiдновити 2 тисячi спортивних майданчикiв протягом 4 рокiв

1 хв читати

У рамках вiдродження спортивної iнфраструктури та згiдно iз Загальнодержавною соцiальною програмою розвитку фiзичної культури та спорту на 2013-2017 роки в Українi щорiчно планують вiдновлювати по 500 спортивних майданчикiв i 50 басейнiв, розповiв у програмi "Соцiальний статус - Вашi права та пiльги" на телеканалi Tonis перший заступник мiнiстра молодi та спорту Сергiй Глущенко.

За його словами, фiнансування здiйснюватиметься у розмiрi 50% iз центрального та 50% iз мiсцевих бюджетiв.

"Ми вiддаємо iнiцiативу в руки мiсцевої влади, яка має продемонструвати на дiлi своє бажання вiдроджувати спортивнi об'єкти", - сказав Сергiй Глущенко.

Вiн зазначив, що на масштабнiшi спортивнi проекти влада має намiр залучати кошти через державно-приватне партнерство, обiцяючи бiзнесу податковi преференцiї.

"Перший крок на цьому шляху вже зроблено. Верховна Рада ухвалила закон про звiльнення вiд сплати податку на землю пiдприємцiв, якi будують спортивнi об'єкти. Таких об'єктiв в Українi 59. Це олiмпiйськi центри та об'єкти, на яких тренуються збiрнi команди. Крiм того, нинi ми готуємо законопроект про створення сприятливих умов iнвестування в галузь", - повiдомив перший заступник мiнiстра.

За його словами, будiвництво спортивних комплексiв - прибутковi бiзнес-проекти. "Примiром, до Євробаскету-2015 всi шiсть гiгантських фiзкультурно-спортивних комплексiв буде побудовано на 100% за рахунок iнвестицiйних коштiв. Держава не вкладає нi копiйки", - зазначив Сергiй Глущенко.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА