17:13 11.06.2013

Азаров: Кількість фахівців ІТ-галузі в Україні за 5 років зросте вчетверо

1 хв читати

Кількість фахівців ІТ-галузі в Україні за п'ять років зросте вчетверо, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з фахівцем у галузі ІТ Єгором Анчишкіним.

"Два роки тому ми вжили низки заходів щодо підтримки ІТ-галузі, спрощення ведення бізнесу, оподаткування та, зокрема, підготовки фахівців. Ми визначили наші базові виші, збільшили їх фінансування й розраховуємо, що протягом п’яти років вони нам учетверо збільшать кількість фахівців у галузі ІТ", - наводить слова М.Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

Він нагадав, що цього року Кабмін удвічі збільшив держзамовлення на підготовку ІТ-фахівців.

М.Азаров зазначив, що саме розвиток інноваційних галузей економіки з високою доданою вартістю, зокрема ІТ, дає змогу в стислі терміни збільшити ВВП.

Є.Анчишкін, у свою чергу, зазначив, що завдяки правильно організованому маркетингу в ЗМІ можна суттєво збільшити залучення коштів в ІТ-галузь.

"Венчурні капіталісти, у яких є фонди на десятки, сотні мільйонів доларів, вони могли б інвестувати в Україну. Але на них нині впливає імідж, який створюють ЗМІ. Більше Україні міг би допомогти правильний маркетинг у ЗМІ", - сказав він.

Є.Анчишкін додав, що на сьогодні необхідно просувати інформацію про привабливість українського ІТ-ринку в спеціалізованих іноземних медіа, оскільки в Україні створено сприятливі умови для розвитку ІТ, а потенційні інвестори не знають про це.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА