10:41 12.05.2022

Уряд України допомагатиме IT-бізнесу з бронюванням фахівців – глава Мінекономіки

1 хв читати
Уряд України допомагатиме IT-бізнесу з бронюванням фахівців – глава Мінекономіки

Уряд допомагатиме IT-бізнесу вирішувати проблемні питання, зокрема щодо бронювання фахівців, які мають особливу цінність для компаній, повідомила перша віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко під час зустрічі з Асоціацією ІТ Ukraine.

"В робочому порядку будемо допомагати вирішувати проблемні питання. Зокрема щодо бронювання спеціалістів, які мають особливу цінність для підприємств", – наведено слова Свириденко на сайті міністерства у четвер.

Серед співробітників ІТ-компаній до Збройних сил України приєдналися 3%, зазначило міністерство. А 9% стали частиною всесвітнього кіберфронту.

"Наше завдання – зберегти та підтримати сектор IT як один з найбільш динамічних та перспективних, що матиме величезне значення після нашої перемоги в процесі відбудови України", – наголосила віцепрем'єр.

За даними Мінекономіки, ІТ-компанії після повномасштабного вторгнення Росії зберегли 95% обсягів контрактів, а 77% компаній отримали нових клієнтів під час війни.

"Результати роботи ІТ-галузі – $2 млрд за 1 квартал 2022 року. Це найвищий показник з експорту комп’ютерних послуг за всю історію ринку", – зазначило Мінекономіки, додавши, що галузь щомісяця сплачує 222 млн грн податків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА