13:10 15.07.2013

"Бориспiль" розпочав будiвництво багаторiвневого паркiнгу бiля термiнала D

3 хв читати

Держпiдприємство "Мiжнародний аеропорт "Бориспiль" (Київ) на початку липня 2013 року розпочало роботи з будiвництва багаторiвневого паркiнгу навпроти термiнала D.

Як повiдомила прес-служба аеропорту, вiдкриття паркiнгу заплановане на III квартал 2014 року. "Наразi пасажири вже можуть користуватися нещодавно вiдкритою паркувальною зоною бiля термiнала й паркiнгами бiля термiналiв B i F", - iдеться в повiдомленнi.

Паркiнговий комплекс на 2,038 тис. машиномiсць на трьох рiвнях буде з'єднаний переходом iз термiналом D i зi станцiєю "Повiтряного експреса". Мультимодальнiсть комплексу забезпечуватиметься за рахунок автобусного та залiзничного сполучення в примiщеннi станцiї "Повiтряного експреса".

"Активний розвиток iнфраструктури аеропорту та збiльшення пасажиропотоку через наш аеропорт потребують нового пiдходу до органiзацiї паркувальних зон. Будiвництво паркiнгу бiля термiнала D дасть змогу вирiшити низку важливих завдань, зокрема, надасть можливiсть безпечно розмiщувати транспорт пасажирiв i розвантажить пiд’їзнi шляхи до аеровокзальних комплексiв", - наведено в повiдомленнi слова гендиректора аеропорту "Бориспiль" Антона Волова.

Центральний блок паркiнгу складатиметься з чотирьох поверхiв i пiдземної частини. В ньому передбачено вестибюль з лiфтами (пасажирськi та вантажнi), сходи для пасажирiв, санвузли, примiщення для обслуговування, адмiнiстративно-побутовi примiщення обслуговуючого персоналу. Для зручностi пасажирiв на кожному поверсi розмiщуватимуться мiсця зберiгання багажних вiзкiв.

У зонах паркування буде забезпечено вiльний рух автотранспорту до/вiд мiсць паркування та створено умови для зручного пересування пасажирiв як вiд мiсць паркування до будiвлi аеровокзалу, так i у зворотному напрямку, зокрема з урахуванням особливостей обслуговування пасажирiв з обмеженими фiзичними можливостями.

Вiзуальна iнформацiя щодо наявностi вiльних мiсць, тарифiв та особливостей паркування в цiй зонi передбачена на в’їздi на кожний поверх на iнформацiйному табло. Облiк транспортних засобiв здiйснюватиметься автоматизованою системою управлiння на основi схеми руху автотранспорту.

На кожному поверсi будуть розташованi два контрольно-паркувальнi пункти на в’їздi та виїздi. У паркiнгу передбачено телефони, гучномовний зв’язок та засоби виклику екстрених служб. Окрiм того, буде встановлено обладнання для обслуговування карток багаторазового використання, одноразових талонiв клiєнта, автоматичнi каси для оплати за послуги паркування. Примiщення автостоянки будуть обладнанi установками автоматичного пожежогасiння та пожежної сигналiзацiї.

Як повiдомив А.Волов в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна" в березнi поточного року, аеропорт має намiр власними силами побудувати паркiнг бiля термiнала D протягом двох рокiв.

Минулого тижня мiнiстр iнфраструктури України Володимир Козак повiдомив, що уряд затвердив фiнансовий план "Борисполя" на 2013 рiк iз показником чистого прибутку 84 млн грн, i зазначив, що затверджений фiнплан передбачає розширення паркiнгу аеропорту.

Мiжнародний аеропорт "Бориспiль" є найбiльшим аеропортом України. Аеропорт забезпечує 65% пасажирських авiаперевезень України. З аеропорту понад 50 авiакомпанiй здiйснюють регулярне сполучення у понад 100 напрямках у всьому свiтi.

"Бориспiль" є базовим аеропортом для авiакомпанiї "Мiжнароднi авiалiнiї України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА