15:43 05.08.2013

У Молдові заявляють, що продукція Roshen не є небезпечною для споживання - ЗМІ

2 хв читати

Міністр сільського господарства та харчової промисловості Молдови Василь Бумаков заявив, що імпортовані кондитерські вироби української компанії Roshen безпечні для споживання, повідомляє сайт Publika.md.

"Ці цукерки протестовано, хоча в цьому не було особливої потреби. Споживачі можуть бути спокійні. В тих партіях, які було поставлено до Молдови, не виявлено нічого небезпечного або невідповідної якості", - цитує сайт міністра сільського господарства Молдови.

Як відомо, раніше комітет державного санітарно-епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров'я Казахстану виконав перевірку семи найменувань продукції української кондитерської корпорації Roshen і поки що не виявив слідів бензопірену в продукції.

Росспоживнагляд ввів заборону на постачання до РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв'язку з невідповідною якістю. Російське відомство повідомило, що після дослідження кондитерських виробів, вироблених на фабриках Roshen, виявлено порушення вимог законодавства у сфері санітарно-епідеміологічного благополуччя людини - органолептичні показники, токсичні домішки - й законодавства у сфері захисту прав споживачів - невідповідність інформації про харчову цінність продукції, зазначеної на етикетці.

Водночас корпорація відкидає ці звинувачення.

Відповідно до статті 7 угоди Митного союзу щодо санітарних заходів, країни-члени МС взяли зобов'язання про взаємний обмін інформацією щодо випадків виявлення продукції, яка не відповідає єдиним санітарно-епідеміологічним та гігієнічним вимогам і вимогам технічних регламентів МС.

Корпорація Roshen, один із найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, має Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва - Вінницька обл.), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва).

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети й торти. Загальний обсяг виробництва продукції сягає 410 тис. тонн на рік.

Roshen постачає свою продукцію до Росії, Казахстану, Узбекистану, Киргизії, Азербайджану, Вірменії, Молдови, Естонії, Латвії, Литви, США, Канади, Німеччини, Ізраїлю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА