08:06 21.05.2021

Переможцем конкурсу Roshen Concert Hall став проект норвезького архітектурного бюро Snohetta

2 хв читати
Переможцем конкурсу Roshen Concert Hall став проект норвезького архітектурного бюро Snohetta

Переможцем міжнародного архітектурного конкурсу на розробку концептуального проекту концертного залу Roshen Concert Hall визнано проект The Grand Stave норвезького бюро Snohetta, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Roshen.

Відповідно до прес-релізу щодо офіційного підписання протоколу про результати конкурсу, в ньому брали участь чотири архітектурних бюро зі світовим ім'ям. Наголошується, що першу премію проекту The Grand Stave члени журі присудили одноголосно.

В опису проекту-переможця пояснюється, що відкритий концертний зал отримав назву The Grand Stave ("Подвійний нотний стан", два нотних стани для скрипкового і басового ключів, об'єднані аколадою), оскільки новий концертний зал об'єднує два рівні - рівень вулиці і рівень парку - до гармонійної композиції, так само, як скрипковий і басовий ключі поєднуються в подвійному нотному стані.

Монолітний і раціональний масштаб допомагає втілити ідею проекту будівлі, з прозорими відкритими зонами, які проходять горизонтальними лініями, створеним кам'яними фасадами. Проект інтегровано до природного руху ландшафту ділянки.

Зовнішній амфітеатр, який позначає новий головний вхід в парк, стає зовнішнім простором для збору гостей, дозволяє проводити тут неформальні виступи. Головне фойє, що проходить через рівні вулиці і парку, стає природним продовженням зовнішнього ландшафту, забезпечуючи доступ глядачів до майданчиків на різних висотах. Відкриті зони на даху забезпечують відвідувачам простір на свіжому повітрі і направляють денне світло у внутрішні приміщення.

У прес-релізі уточнюється, що будівлю концертного залу буде зведено на ділянці 1,7 га. Проект передбачає наявність двох залів: великого акустичного концертного залу на 1800 глядачів з класичною посадкою, який за трансформації партеру на майданчик без сидінь може вміщати 2700 глядачів, і камерного залу на 450 глядачів. Буде створено сучасну інфраструктуру репетиційних приміщень для музикантів і хорових колективів, передбачено повне відповідне технічне оснащення.

Як повідомили в компанії Roshen, наступний етап - проектування, яке має врахувати всі конструктивні і технологічні особливості. Переможець конкурсу буде запрошений для подальшої співпраці над проектом.

Відкриття Roshen Concert Hall планується восени 2025 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА