12:48 15.08.2013

"Відсіч" закликає бойкотувати російські товари

2 хв читати

Активісти громадського руху "Відсіч" закликають українців бойкотувати товари російського виробництва у відповідь на внесення до переліку "ризикових" усіх без винятку українських імпортерів Митною службою РФ.

"Росія оголосила Україні тотальну економічну війну! Всі українські товари заборонені для експорту до Росії. Чи правда це, чи просто залякування, проте м'ясні, сирні, шоколадні та інші торговельні війни Кремля з Україною просто дістали! Тому пропонуємо всім небайдужим приєднатися до бойкоту російських товарів в Україні", - йдеться в повідомленні руху, оприлюдненому на сторінці в соціальній мережі Facebook у четвер.

Також активісти закликали повідомляти про відомі російські товари в Україні в коментарях у соцмережі, щоб можна було скласти список.

Як повідомлялося, в середу прес-служба Федерації роботодавців України (ФРУ) заявила, що ФМС Росії з 14 серпня 2013 року внесла до переліку "ризикових" усіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з країни.

"З 00:00 14 серпня до профілю ризику системи управління ризиками ФМС РФ до перших чотирьох десятків підприємств, які туди потрапили в липні цього року, було додано всіх без винятку українських експортерів. При цьому заходи запобігання ризику ще більше посилено. По-суті, йдеться про повне зупинення українського експорту на невизначений час, на тижні або навіть на місяці", - наголошується в повідомленні.

Як уточнюють у ФРУ, російська митниця піддає українські вантажі суцільній перевірці, зокрема вивантаження, перевантаження і завантаження їх назад у транспорт.

"Усе це призводить до збільшення термінів простою вагонів та інших транспортних засобів, і, як наслідок, спричиняє подорожчання або зрив постачання товарів, псування продукції, підриває позиції українських товаровиробників на ринку РФ. При цьому російський ринок для багатьох українських підприємств є критично важливим" , - зазначили у ФРУ.

За підрахунками об'єднання, експорт українських товарів до РФ у другому півріччі прогнозувався на рівні $8,5 млрд.

"Втрати України від таких дій російської сторони можуть сягнути, залежно від розвитку подій, $2-2,5 млрд тільки у другому півріччі поточного року", - резюмують у федерації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА