16:07 15.08.2013

Суд продовжив термін перебування під вартою другому фігуранту "Врадіївської справи" - ЗМІ

2 хв читати

Центральний районний суд Миколаєва продовжив термін утримання під вартою лейтенанта міліції Дмитра Поліщука, підозрюваного у скоєнні злочинів відносно мешканки смт. Врадіївка (. Миколаївська обл) Ірини Крашкової до 27 вересня 2013 року, повідомляє інтернет-видання "Новости-N" у четвер.

Таким чином суд задовольнив клопотання прокуратури про продовження терміну утримання під вартою Д.Поліщука. Клопотання прокуратури було подано у зв'язку з продовженням терміну досудового розслідування до 27 вересня.

Д.Поліщука підозрюють у скоєнні злочину одразу за кількома статтями КК України: ч.2 ст. 115 - "Умисне вбивство"; ч.3 ст. 121 - "Умисне тяжке тілесне ушкодження", ч.3 ст. 153 - "Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом", ч.4 ст. 187 -" Розбій "; ч.3 ст. 364 -" Зловживання владою або службовим становищем "; ч.1 ст. 366 -"Службове підроблення".

Як повідомлялося, наприкінці червня в Миколаївській області було побито та зґвалтовано 29-річну мешканку смт. Врадіївка І.Крашкову. У скоєнні злочину підозрюють двох правоохоронців - лейтенанта Дмитра Поліщука та старшого лейтенанта Євгена Дрижака. У побитті також брав участь місцевий таксист Михайло Рабіненко.

Д.Поліщука та М.Рабіненка заарештували 30 червня, а перебування Є.Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Є.Дрижак було затримано. 3 липня суд Центрального району Миколаєва суд задовольнив подання прокуратури і обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці.

5 серпня трьом підозрюваним вручили повідомлення про підозру у скоєнні замаху на вбивство. Їхні дії перекваліфіковано з ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу (заподіяння тяжких тілесних ушкоджень) на ч.2 ст. 15, п.п 4,6,9,12 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу - їх підозрюють у скоєнні закінченого замаху на умисне вбивство, скоєне з особливою жорстокістю , з корисливими мотивами, з метою приховати інший злочин, за попередньою змовою групи осіб.

Крім того, одному з підозрюваних інкримінують скоєння розбійного нападу, ще двом - зґвалтування, розбійний напад, а також низку службових злочинів.

14 серпня суд також продовжив утримання під вартою одного з підозрюваних у скоєнні злочинів відносно мешканки смт. Врадіївка (Миколаївська обл.) Ірини Крашкової старшого лейтенанта Євгена Дрижак до 27 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: РФ завтра може розпочати з Україною переговори, якщо вийде з її законних територій

Присутність РФ на другому Саміті свідчитиме про те, що вони вирішили закінчити війну, - Зеленський

Зеленський: Завдання України - посилювати ізоляцію Путіна

Зеленський: Переговори у Стамбулі 2022 року були безуспішними через ультиматуми російської сторони

На Саміті миру багато країн хотіли залучення представників РФ, але більшість не хоче їм навіть потиснути руку - Зеленський

Зеленський: Україна ніколи не говорила, що Китай наш ворог - Китай міг би нам допомогти

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70 - Генштаб ЗСУ

Зеленський: Щойно Бразилія і Китай приєднаються до тих принципів, які сьогодні нас усіх об'єднали, ми будемо раді чути їхні думки

Одним меседжем Путін помножив на нуль усе, що він до цього говорив про реальне бажання закінчити війну, - Зеленський

Президент Єврокомісії: коли РФ скаже, що готова до миру, спираючись на статут ООН, тоді настане час включити її в мирний процес

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА