16:33 20.08.2013

Україна незабаром розпочне реверсні постачання газу з Румунії та Словаччини - глава Міненерговугілля

2 хв читати
Україна незабаром розпочне реверсні постачання газу з Румунії та Словаччини - глава Міненерговугілля

Україна має намір розпочати реверсні постачання газу з Румунії та Словаччини, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

"Уряд активно працює з диверсифікації джерел імпорту газу. І ми вже здійснюємо реверсні постачання газу з Польщі та Угорщини. Незабаром ми відкриємо ще два маршрути - з Румунії та Словаччини", - сказав він під час виступу на сесії Івано-Франківської облради у вівторок.

Однак головним пріоритетом, зазначив міністр, є збільшення власного видобутку газу. Він нагадав, що 40 років тому Україна видобувала понад 70 млрд. куб. м газу, а сьогодні - втричі менше.

"За сторіччя інтенсивного видобутку газу в Україні запаси газу з традиційних джерел значною мірою вичерпалися. Тому наша головна перспектива - це запаси газу з нетрадиційних джерел, зокрема і сланцевого газу, а також ресурси Чорноморського шельфу", - сказав Е. Ставицький.

Він навів приклад США, які "наочно продемонстрували світу застосування сучасних технологій, сприяння приватним інвестиціям з боку уряду та місцевих громад і в стислі терміни значно збільшили свій власний видобуток".

Міністр уточнив, що на сьогодні в США ціна газу зменшилася до $100 за 1 тис. куб. м і це слугувало "потужним поштовхом для розвитку національної економіки". "Завдання українського уряду - через залучення багатомільярдних інвестицій у видобуток газу з нетрадиційних джерел різко збільшити власний видобуток, а також розпочати проекти з пошуку сланцевого газу в Україні", - наголосив Е. Ставицький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА