17:56 03.10.2013

Вишеградська четвірка підтримує підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС - заява

1 хв читати

Вишеградська четвірка (Угорщина, Польща, Словаччина та Чехія) підтримує підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом на саміті Східного партнерства в листопаді у Вільнюсі, йдеться у спільній заяві міністрів закордонних справ цих країн.

"Вишеградські країни є прибічниками того, щоб працювати разом з Україною для використання повного потенціалу "Східного партнерства" та встановлення необхідних політичних умов для підписання угоди про асоціацію і зону поглибленої та всеосяжної торгівлі, і допомагати в її широкому тимчасовому застосуванню невдовзі після нього", - йдеться в заяві, оприлюдненій у четвер.

У документі зазначено, що Україна досягла певного прогресу в процесі реалізації реформ. Міністри очікують від української влади активізації роботи щодо інших необхідних критеріїв, насамперед стосовно ухвалення законів щодо реформування роботи прокуратури, вдосконалення виборчого законодавства та вирішення питань, пов'язаних із вибірковим правосуддям.

"Вишеградські країни однозначно підтримують підписання угоди у Вільнюсі, і її швидке тимчасове застосування, що рівною мірою послужить інтересам України та країн-членів ЄС", - зазначено в заяві.

Окрім цього, міністри висловлюють упевненість, що імплементація угоди про асоціацію Україна-ЄС не суперечить інтересам та не спрямована проти інтересів третіх країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА