14:06 28.10.2013

Кожара: Українцям треба підготуватися, щоб їздити до РФ за закордонними паспортами

2 хв читати
Кожара: Українцям треба підготуватися, щоб їздити до РФ за закордонними паспортами

Про візовий режим між Україною і Росією не йдеться, заявив глава українського МЗС Леонід Кожара, відповідаючи на запитання під час зустрічі зі студентами та викладачами вузу в Ростові-на-Дону.

"Ми виступаємо за безвізовий простір, про візовий режим не йдеться", - сказав Л.Кожара.

За словами міністра закордонних справ України, "нас непокоїть заява Російської Федерації про те, що будемо змінювати режим взаємних поїздок".

"Зокрема, Російська Федерація пропонує здійснювати поїздки до України за закордонними паспортами. Може, це і нормально, але нам необхідний перехідний період, щоб наші громадяни змогли отримати закордонні паспорти", - сказав Л.Кожара.

При цьому глава МЗС України наголосив, що Україна, як і Росія, виступають за безвізовий режим з ЄС.

Раніше в понеділок глава МЗС РФ Сергій Лавров, виступаючи в державному техуніверситеті в Ростові-на-Дону, заявив , що Москва не має наміру вводити візовий режим щодо громадян України.

"Якщо йдеться про російську позицію, позицію МЗС, то жодних візових режимів вводити ми не плануємо", - сказав глава російського зовнішньополітичного відомства.

"Перехід від безвізового режиму до візового відбувався в ситуаціях, коли країни Східної та Центральної Європи вступали до ЄС. Це було однією з вимог для претендента на членство", - зазначив С.Лавров.

"Візи - це було б колосальною помилкою. Російська Федерація віз вводити не має наміру (з Україною - ІФ)", - наголосив глава МЗС РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА