14:24 29.10.2013

Київ очікує, що Росія дозволить повернутися рибалці Федоровичу на батьківщину, а коку судна "Арктик Санрайс" буде змінено запобіжний захід

1 хв читати

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара на зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим у Ростові-на-Дону в понеділок порушив питання навколо ситуації з українським рибалкою Олександром Федоровичем та коком із судна "Арктик Санрайс" Русланом Якушевим.

"Наші аргументи стосовно пана Федоровича такі: існують всі міжнародні механізми, зокрема міжнародні конвенції та українсько-російські механізми, які дають змогу повернути пана Федоровича на батьківщину та в разі потреби продовжити слідчі дії вже в Україні", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу в Києві у вівторок.

Стосовно Р.Якушева, то, за словами дипломата, українське МЗС твердо заявило, що Україна не вбачає підстав для його тримання під вартою, оскільки він не вчинив ніяких правопорушень.

"Ми розраховуємо, що найближчим часом йому щонайменше буде змінено запобіжний захід, який не передбачає тримання під вартою", - додав Є.Перебийніс.

У свою чергу російська сторона, за його словами, сприйняла цю інформацію, проте наразі ніяких кроків у цьому напрямі не зробила.

"Російський міністр пообіцяв розглянути цю інформацію та звернення української сторони і найближчим часом надати нам відповідь", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА