20:07 31.10.2013

Україна закуповуватиме газ в Європі, якщо не домовиться з Росією – Кожара

1 хв читати

Глава Міністерства закордонних справ України Леонід Кожара заявляє, що Україна закуповуватиме газ на європейському ринку, якщо переговори з Росією з газового питання закінчаться безкомпромісно.

"Нинішня політика України в енергетичному секторі спрямована на диверсифікацію постачань природного газу. Наша держава вже почала купувати газ на європейському ринку, який значно дешевше. Ми маємо намір і надалі йти цим шляхом, якщо не буде знайдено компромісних рішень із нашими російськими партнерами", - сказав Л.Кожара в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр".

Міністр висловив думку, що ситуації в газовій сфері, які мали місце в 2006-му та в 2009 роках, сьогодні "не можуть повторитися в жодному разі".

"По-перше, тому що ринок газу в Європі кардинально змінився: протягом короткого часу Європа пройшла величезний шлях щодо диверсифікації джерел постачань газу. По-друге, тому що Україна також досить успішно реформувала свій газовий ринок. Підписано контракт із компанією Shell з освоєння родовищ сланцевого газу. Незабаром очікуємо підписання контракту з компанією Chevron щодо освоєння Олеського родовища сланцевого газу", - розповів Л.Кожара.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА