14:17 06.11.2013

Roshen готовий приймати iнспекторiв Росспоживнагляду 24 години на добу 7 днiв на тиждень - Порошенко

2 хв читати
Roshen готовий приймати iнспекторiв Росспоживнагляду 24 години на добу 7 днiв на тиждень - Порошенко

Корпорацiя Roshen, як i ранiше, готова в будь-який момент прийняти iнспекторiв Росспоживнагляду або iнших контролюючих органiв для перевiрки якостi своєї кондитерської продукцiї, заявив народний депутат, власник корпорацiї Петро Порошенко журналiстам у кулуарах "мiнi-Давосу" в Києвi в середу.

"Roshen задекларував iз 11 липня - це вже майже чотири мiсяцi, що 24 години на добу 7 днiв на тиждень ми готовi в будь-який час прийняти на будь-яке пiдприємство будь-яку iнспекцiю, щоб продемонструвати бездоганну якiсть та 100% гарантовану харчову безпечнiсть продукцiї Roshen", - сказав вiн.

Водночас П.Порошенко наголосив, що за цi майже чотири мiсяцi нi корпорацiя, нi держава Україна та її контролюючi органи не отримали офiцiйних претензiй стосовно якостi продукцiї Roshen та її безпечностi.

"Але в жодному разi Roshen не буде переводити (цей спiр - IФ) у полiтичну площину -це справа полiтикiв. Roshen демонструватиме свою готовнiсть до перевiрки в будь-який час", - наголосив власник корпорацiї.

Вiн додав, що Roshen сам надалi iнiцiює перевiрки авторитетних мiжнародних органiзацiй, усi результати яких поки що позитивнi.

П.Порошенко важко оцiнити втрати корпорацiї вiд введених Росiєю обмежень, вiн порадив запитати цi данi в її керiвництва.

Вiн також зазначив, що проблеми в торгiвлi з Росiєю вiдчувають не лише Roshen та українськi кондитери. "Втрати досить суттєвi за всiма аспектами, в усiх галузях: сталевий прокат, труби, машинобудування, вагонобудування, суднобудування, енергетичне машинобудування, аграрний комплекс i харчова промисловiсть. Загальна кiлькiсть потенцiйних втрат вимiрюється мiльярдами", - сказав народний депутат, який свого часу очолював Мiнiстерство економiчного розвитку i МЗС.

На його думку, це потужна мотивацiя, щоб постаратися знайти компромiс, сформувати переговорну команду, яка має вирiшувати це питання, i не лише на двосторонньому рiвнi.

"Є величезна кiлькiсть iнструментiв, якi 100% мають бути застосованi. Якщо цi iнструменти були неефективними, - а ми бачимо три-чотири мiсяцi, що вони неефективнi, - уряд може застосувати iнструмент СОТ, i зони вiльної торгiвлi СНД, де сформовано механiзм арбiтражних судiв, щоб захистити правову позицiю українського виробника", - вважає П.Порошенко.

Напередоднi мiнiстр економiчного розвитку i торгiвлi Iгор Прасолов повiдомив, що Україна вже розпочала консультацiї в СОТ для захисту iнтересiв вiтчизняних кондитерiв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА