15:34 24.12.2013

Міліція перевіряє інформацію про пошкодження дверей у приміщенні Солом'янської РДА, де відбулося засідання Київради

3 хв читати

Акція біля будівлі Солом'янської райдержадміністрації відбулася без інцидентів. Проте представник адміністрації звернувся до міліції з інформацією про те, що невідомі виламали дверну коробку вхідних дверей, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві.

"Мирна акція громадян ( у Солом'янській РДА, де відбулося засідання Київради - ІФ) проходила без інцидентів і провокацій", - йдеться в повідомленні.

Водночас, наголошують у міліції, близько 10.00 за спецлінією "102" до чергової частини Солом'янського РУ ГУМВС України в Києві надійшла інформація про те, що в приміщенні райдержадміністрації невідомі пошкодили двері . За викликом виїхала слідчо-оперативна група райуправління.

На місці до них звернувся представник РДА із заявою, що група невідомих виламала коробку вхідних дверей і пошкодила дверну ручку в малому залі засідань Солом'янської райдержадміністрації "з метою зриву засідання Київради" в цьому приміщенні. Засідання було зупинено, після чого ці невідомі залишили приміщення.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 КК України, триває перевірка.

Як повідомлялося, представники опозиції на чолі з народними депутатами вибили двері до актового залу Солом'янської райдержадміністрації та заблокували проведення сесії Київської міської ради, яку вони вважають нелегітимною. Після цього секретар Київради Галина Герега закрила сесію.

Київрада у вівторок встиг розглянути одне питання - про звернення до киян щодо неприпустимості захоплення адміністративних будівель і завдання матеріального збитку під час масових акцій. За це рішення проголосували 65 депутатів.

Народний депутат Олександр Бригинець (фракція "Батьківщина") запевнив, що депутати від опозиції не мали наміру блокувати засідання Київради у вівторок. Однак, за його словами, народних депутатів не пустили до зали, де проходило засідання Київради. Депутати почали грюкати у двері, а депутат Київради Андрій Странніков (фракція партії "УДАР"), що перебував усередині, зажадав, щоб до зали пустили народних депутатів, проте цього не було зроблено.

О.Бригинець наголосив, що після того, як депутати потрапили до зали, де проходила сесія Київради, вони просили секретаря Київради Г. Герегу лише дати відповідь на єдине запитання - хто дав вказівку не пускати їх до сесійної зали .

Він також повідомив, що "був зламаний один дверний плінтус".

Тим часом, Солом'янська райдержадміністрація має намір у судовому порядку стягнути з депутатів ВО "Свобода" та інших учасників заворушень компенсацію збитку, завданого залі засідань.

"Під час бійки, яку влаштували організатори заворушень, було пошкоджено обладнання зали засідань. Вибито вхідні двері, виламано дверну коробку. Розгромлено два крісла, мікрофони, монітор, на який виводяться результати голосування. Пошкоджено стіл президії та звукову апаратуру для озвучування залу ...", - розповів голова Солом'янської РДА Максим Луцький.

Він зазначив, що райдержадміністрація пропонує депутатам "Свободи" до кінця дня добровільно відшкодувати завдані збитки. "В іншому випадку - уже завтра позов буде в судових органах. І хотів би нагадати депутатам - на судові процеси про стягнення шкоди їхній депутатській недоторканності не поширюється", - наголосив М.Луцький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ ТА ПЕРЕДМІСТЮ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Єрмак попросив вокаліста U2 Боно залучити якомога більше країн до Глобального саміту миру

Синєгубов: Головне - стабілізувати фронт на півночі Харківщини

Росіяни вдарили ракетою по околиці Сум, наслідки уточнюються, попередньо без жертв - ОВА

На харківському напрямку ЗСУ другу добу ведуть контрударні дії в семи прикордонних селах із РФ - ОСУВ "Хортиця"

ГУР МО про нічну атаку дронів на військові об'єкти в РФ: Це закономірний наслідок російського вторгнення

На Харківщині сили розвідки та оборони застосовують необхідні заходи - ГУР МО

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

На Харківщині ситуація загострилася, тривають бої в прикордонних районах уздовж держкордону з РФ - Сирський

У понеділок в Україні, крім західних областей, подекуди невеликий дощ - Укргідрометцентр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА