12:00 23.01.2014

Group DF придбала Правекс-Банк

2 хв читати

Group DF, що об'єднує активи Дмитра Фірташа, купила 100% акцій Правекс-Банку (Київ) в італійської групи Intesa Sanpaolo, повідомила прес-служба Group DF.

"Group DF сьогодні підписала угоду з італійською групою Intesa Sanpaolo про придбання 100% акцій українського Правекс-Банку", - зазначається в прес-релізі.

Правекс-Банк буде другим банком після банку "Надра", що увійде в Group DF.

Згідно з прес-релізом, після завершення юридичних процедур та отримання необхідних дозволів від Антимонопольного комітету України і Національного банку України (НБУ), необхідних для завершення угоди, Group DF розпочне реалізацію довгострокової стратегії спільного розвитку двох банків після 2014 року.

"Придбання групою банку повністю відповідає нашій стратегії розвитку банківського бізнесу, який є для групи одним з профільних. Завдяки цій угоді банківський бізнес групи суттєво посилить свої позиції в роздрібному секторі банківського ринку", - прокоментував угоду в прес-релізі управляючий директор Group DF Борис Краснянський.

При цьому він зазначив, що Intesa Sanpaolo за останні роки суттєво покращила показники якості банку.

Правекс-Банк заснований в 1992 році. Єдиним його акціонером до жовтня 2013 року, залишилася Intesa Sanpaolo SpA

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2013 року за розміром загальних активів банк посідав 34-е місце (4,635 млрд грн - 0,4% від загальної суми активів) серед 178 банків. Спільна частка в активах банківської системи Правекс-Банку і банку "Надра" до початку жовтня-2013 становила 2,8%.

Основними напрямами діяльності Group DF є азотний, титановий, газовий і банківський бізнеси. Інші сфери діяльності групи наразі передбачають агробізнес, медійний бізнес, виробництво кальцинованої соди, розвиток енергетичної інфраструктури та нерухомість.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА