16:34 07.03.2014

Добкін не зміг забрати паспорт у прикордонників

2 хв читати
Добкін не зміг забрати паспорт у прикордонників

Екс-голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін не зміг забрати у працівників Держприкордонслужби свій паспорт, що він залишив під час проходження прикордонного контролю в Міжнародному аеропорту "Харків" у ніч на п'ятницю.

"Я взагалі розцінюю неповернення мого паспорта як порушення моїх прав громадянина України, у них немає на це жодних законних прав, ніяких підстав. Офіційно заявляю, що я нікуди не намагаюся виїхати з країни. Я перебуваю в Харкові", - сказав М. Добкін журналістам після безуспішних спроб забрати документ протягом півтора годин.

Він також повідомив, що має намір вимагати роз'яснень від голови Держприкордонслужби, хто і на яких підставах утримує його паспорт.

Відповідаючи на запитання про кримінальну справу, порушену відносно нього Службою безпеки України, він сказав, що щойно він отримав повідомлення про це телефоном. "Я думаю, що може бути один із способів виходу з тієї ситуації, яку вони самі придумали, це і було сьогодні швидке порушення кримінальної справи. Ну будь-ласка, якщо є що пред'являти, я готовий відповідати. Мені боятися нічого", - сказав М. Добкін.

Як повідомлялося, раніше в п'ятницю прес-центр СБУ повідомив, що М.Добкіну від імені СБУ винесено офіційне застереження про неприпустимість скоєння злочину, передбаченого ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України".

У прес-центрі нагадали, що 27 лютого Головне слідче управління СБУ розпочало кримінальне провадження щодо М.Добкіна за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, скоєне представником влади) КК за публічні заклики до зміни меж території України в порушення порядку, встановленого Конституцією.

Також у п'ятницю міністр внутрішніх справ А.Аваков на своїй сторінці в Facebook повідомив, що М.Добкін у відповідь на прохання офіцера прикордонної служби почекати, щоб "дещо прояснити", кинув паспорт , прорвався через пункт прикордонного контролю в Міжнародному аеропорту "Харків" і зник у невідомому напрямку.

М.Добкін спростував цю інформацію і заявив, що нікуди не ховався і ховатися не планує.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА