15:02 28.04.2014

У Кернеса стріляли найімовірніше зі снайперської гвинтівки - Добкін

2 хв читати
У Кернеса стріляли найімовірніше зі снайперської гвинтівки - Добкін

Особи, які стріляли в міського голову Харкова Геннадія Кернеса, цілилися в область серця, стверджує його друг, екс-голова Харківської облдержадміністрації, кандидат у президенти України Михайло Добкін.

"Можу сказати, стріляли на ураження в область серця. І лише, якщо так можна сказати, завдяки щасливому випадку ми не маємо сьогодні смертельного результату", - сказав він журналістам біля лікарні швидкої та невідкладної допомоги в Харкові в понеділок.

"Якщо хочете знати мою думку, стріляли сьогодні не в Кернеса, стріляли сьогодні в Харків", - зазначив М.Добкін.

За його словами, стан Г.Кернеса дуже важкий, його не можна транспортувати.

М.Добкін також повідомив, що на місці події було знайдено гільзу. "Міліція знайшла гільзу на 7,62 - це бойова зброя, найімовірніше це гвинтівка СГД (рос. СВД - ІФ) зі снайперським прицілом", - наголосив він.

М.Добкін висловив сподівання, що слідчі знайдуть злочинців.

"Дай Боже, щоб знайшли того, хто це зробив, щоб вистачило волі та совісті правоохоронцям розслідувати цей випадок", - сказав екс-губернатор.

Він зауважив також, що попередні випадки закінчувалися "імітацією розслідування". На його думку, те, що стріляли в Кернеса, свідчить про те, що його бояться. "Дай Боже, щоб він якнайшвидше одужав і повернувся повністю до роботи. Я говорив, говорю і говоритиму - кращого мера для Харкова не було і, напевно, в найближчому майбутньому не буде. Він дуже багато зробив для цього міста і не заслужив до себе такого ставлення. Те, що так вирішили з ним вчинити, свідчить лише про одне: він сильна людина, його бояться, його намагалися усунути таким чином", - сказав М.Добкін.

Водночас він відмовився робити припущення, хто вчинив цей злочин. "Якби я знав, хто це міг зробити, я не стояв би тут з вами, а тримав руки біля горла того, хто це зробив", - наголосив М.Добкін.

Як відомо, раніше на Г.Кернеса вже вчиняли замахи - під час перебування його депутатом і секретарем Харківської міськради.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА