16:54 14.07.2014

Ан-26 біля Луганська був збитий, ймовірно, з території РФ. Пілоти вийшли на зв'язок - доповідь міністра оборони президентові

2 хв читати
Ан-26 біля Луганська був збитий, ймовірно, з території РФ. Пілоти вийшли на зв'язок - доповідь міністра оборони президентові

Члени екіпажу військово-транспортного літака Ан-26, збитого в понеділок у Луганській області, вийшли на зв'язок із Генеральним Штабом Збройних сил України, повідомив міністр оборони Валерій Гелетей у доповіді президентові України Петру Порошенку.

"Міністр оборони доповів президентові України про те, що члени екіпажу літака Ан-26, що виконував завдання в рамках забезпечення активної фази АТО і був збитий, вийшли на зв'язок із Генеральним штабом", - повідомляє прес-служба глави держави в понеділок.

Також було зазначено, що з огляду на те, що літак йшов на висоті 6,5 км, його ураження переносними зенітними комплексами є неможливим, тобто, "літак був уражений іншою, більш потужною ракетною зброєю, що була застосована, ймовірно, з території Російської Федерації".

В оприлюдненому на сайті президента повідомленні йдеться про те, що наразі триває пошуково-рятувальна операція для доправлення екіпажу літака Повітряних сил України на територію, яку вже контролюють українські військові.

Як повідомлялося, у понеділок спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що в Луганській області втрачено зв'язок з екіпажем військово-транспортного літака Ан-26, проте інших подробиць не розповів.

Водночас керівник групи інформування про АТО Владислав Селезньов уточнив, що літак перевозив вантаж, продовольство та інші потреби для військовослужбовців, однак станом на 15.30 понеділка пошуково-рятувальні роботи тривають, тому даних про те, що сталося з літаком і чи є загиблі, поки що немає.

Під час брифінгу в понеділок радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко підтвердив, що в зоні проведення АТО було збито військово-транспортний літак Ан-26, а два пілота повітряного судна катапультувалися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА