10:09 15.07.2014

Два збитих льотчики Ан-26 у Луганській області перебувають у полоні, решту шукають - Тимчук

2 хв читати
Два збитих льотчики Ан-26 у Луганській області перебувають у полоні, решту шукають - Тимчук

Двоє членів екіпажу військово-транспортного літака України Ан-26, збитого напередодні під Луганськом, захоплені в полон, повідомив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Є інформація про те, що двоє членів екіпажу захоплені в полон. Триває пошуково-рятувальна операція", - сказав він на брифінгу в понеділок.

Відповідаючи на запитання журналістів про решту шістьох осіб, що перебувають на борту АН-26, А.Лисенко сказав: "На вчорашній день була інформація про те, що вони перебувають на зв'язку, і вони не в полоні".

У свою чергу, спікер АТО Владислав Селезньов повідомив, що силами АТО відпрацьовується план порятунку взятих у полон бойовиками українських льотчиків.

"Є оперативна інформація, що двоє членів екіпажу перебувають у полоні у бойовиків. Розробляється план їх порятунку. Є певні посадові особи, що займаються цим питанням", - сказав він під час телефонного брифінгу у вівторок.

Як повідомлялося, 14 липня в Луганській області було збито військово-транспортний літак Ан-26. У прес-службі самопроголошеної Луганської народної республіки агентству "Інтерфакс" (Interfax.ru) заявили: "Чотирьох членів екіпажу літака вдалося взяти в полон. Наразі полонені перебувають у місті Краснодон, з ними проводиться допит". При цьому раніше прес-служба ЛНР повідомила, що літак збили "ополченці" з ПЗРК, він "впав поблизу селища Довжано-Нікольський".

Пізніше в понеділок спікер АТО Владислав Селезньов повідомив, що на борту збитого бойовиками Ан-26 перебували восьмеро осіб (семеро членів екіпажу та один чоловік, який супроводжує вантаж), операція з їх порятунку триває. "Екіпаж: семеро осіб та один супроводжуючий. На зв'язок вийшли, доповіли, що вони живі. Наскільки я розумію, є проблема з їх доправленням, організовано бронегрупу та повітряну підтримку, щоб їх доправити на місце", - сказав він.

Міністр оборони Валерій Гелетей в доповіді президентові України Петру Порошенку повідомив, що через те, що літак йшов на висоті 6,5 км, його ураження переносними зенітними комплексами є неможливим, тобто, "літак був уражений іншою, більш потужною ракетною зброєю, що було застосовано, ймовірно, з території Російської Федерації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА