15:57 02.10.2014

Глава МВС України: Проект "Стіна" буде реалізовано лише на держкордоні

2 хв читати
Глава МВС України: Проект "Стіна" буде реалізовано лише на держкордоні

Міністр внутрішніх справ України, член політичної військової ради партії "Народний фронт" Арсен Аваков унеможливлює реалізацію проекту "Стіна" між Україною та територіями, контрольованими бойовиками.

На прес-конференції в Києві в четвер, відповідаючи на запитання про те, чи допускає він можливість того, що частину такої стіни може бути встановлено між Україною та територією, контрольованою "ДНР" і "ЛНР", А.Аваков сказав: "Ні, не допускаю, тому що кордони України визначені міжнародними конвенціями, і кордон між Україною та Росією відомий".

За словами А.Авакова, понад 200 км кордоні нині перебуває не під контролем України і більше ніж 1,5 тис. км українсько-російського кордону "потребує уваги".

"Чи буде ця стіна смертельною, як у кіно, - ні, не буде. Тому що її такою неможливо побудувати. США та Мексика - ось вам приклад... Коли ми говоримо проект "Стіна" - це огорожа, але найвищою мірою - система контролю та протидії. Я думаю, що ця стіна має розміщуватися на лінії максимальної небезпеки та зіткнення на кордоні з Російською Федерацією, там, де була агресія і є ключова проблема. Це кордон Сумської, Харківської, Луганської, Донецької областей", - висловив думку А.Аваков.

Він наголосив: "У жодному разі ми навіть близько не обговорюватимемо як кордон України лінію зіткнення, навколо якої утворився мирний процес".

А.Аваков зазначив, що це є принципово важливим моментом.

На його переконання, якщо Україна погодиться з новим кордоном, то "ми програємо все".

У свою чергу керівник групи "Інформаційний спротив", координатор військової ради "Народного фронту" Дмитро Тимчук додав, що стіна є важливим компонентом охорони кордону з Росією, "проте це не самодостатньо, не можна поставити стіну і спасти спокійно".

"Насправді кордон охороняють не стіни, а люди, тому 100% ефективність може бути лише за радикальних реформ", - наголосив він.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів своєю постановою №448 від 10 вересня зобов'язав Міністерство оборони спрямувати на зміцнення державного кордону 100 млн грн, раніше виділених урядом із резервного фонду державного бюджету.

Роботи з будівництва інженерних споруд у рамках реалізації проекту "Стіна" на кордоні з РФ уже розпочато, перший етап планували завершити 30 вересня.

Із метою гарантування громадської безпеки Кабмін також ухвалив рішення про тимчасове припинення руху через 16 із наявних 65 пунктів пропуску державного українсько-російського кордону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА