15:44 08.10.2014

Нуланд і Пайєтт передали українській Держприкордонслужбі американську техніку

2 хв читати
Нуланд і Пайєтт передали українській Держприкордонслужбі американську техніку

Помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд і посол США в Україні Джеффрі Пайєтт передали українським прикордонникам техніку для облаштування кордону.

Як повідомила прес-служба Держприкордонслужби в середу, захід відбувся у рамках обговорення результатів реалізації спільних проектів із надання прикордонслужбі невідкладної допомоги й перспектив додаткової допомоги від уряду США.

Під час зустрічі В.Нуланд і Дж.Пайєтта з керівництвом Держприкордонслужби обговорювали стан і подальші перспективи співпраці у сфері безпеки та необхідні потреби в залученні допомоги з боку США, а також ситуацію на сході та півдні України, завдання підрозділів Держприкордонслужби у рамках виконання мирного плану президента України Петра Порошенка.

Під час зустрічі присутні оглянули технічні засоби, обладнання й інші засоби, передані прикордонному відомству від уряду США. Зокрема прикордонники вже отримали 45 одиниць техніки, серед якої вантажні автомобілі, тягачі, паливозаправники, мікроавтобуси, зокрема броньовані, крани, екскаватори, трактори. Крім того, прикордонникам уже доправлено біноклі, переносні тепловізори, пневмокаркасні модулі, дизельні генератори та спальні мішки.

Окрім уже отриманого обладнання на суму $3 млн, нині тривають закупівлі засобів автономного життєзабезпечення для підрозділів Держприкордонслужби, броньованих патрульних автомобілів, тепловізорів та інженерної техніки ще на $12 млн. Також у рамках співпраці з Держдепартаментом США за програмою "Експортний контроль і безпека кордонів (EXBS)" планується закупити спеціальне обмундирування і засоби прикордонного контролю на суму $1,4 млн. На сьогодні вже отримано 1,5 тис. комплектів камуфляжу "Мультикам", прилади для поглибленої перевірки паспортів, технічні засоби прикордонного контролю.

У рамках ще одного спільного з Держдепартаментом США проекту міжнародної технічної допомоги до кінця 2014 року прикордонному відомству, з огляду на поточну ситуацію на кордоні, буде надано 36 броньованих позашляховиків, 70 переносних тепловізорів і 2,3 тис. бронежилетів та засобів екіпірування. Загальний бюджет цього проекту становить майже $10 млн.

Після завершення зустрічі сторони обмінялися відповідними протоколами про раніше досягнуті домовленості, підписані ще наприкінці вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА