10:59 13.10.2014

За добу позиції українських військових було обстріляно понад півсотню разів - "Інформспротив"

2 хв читати
За добу позиції українських військових було обстріляно понад півсотню разів - "Інформспротив"

За минулу добу незаконні збройні формування понад 50 разів порушили режим "тиші", повідомляє керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Щонайменше 10 обстрілів позицій сил АТО було здійснено з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". Для вогневих ударів бойовики також використали стрілецьку зброю, міномети, стволову артилерію й танки", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок уранці.

За інформацією, НЗФ 12 разів обстріляли околиці м. Дебальцевого, а також п’ять разів були атаковані українські підрозділи в н. п. Піски, по чотири вогневих удари бойовики завдали по кургану Гостра Могила й аеропорту Донецьк.

"Тричі обстріляно позиції сил АТО поблизу н.п. Нікішиного, Тоненького, Донецького. Також були атаковані блок-пости й опорні пункти наших військ поблизу н. п. Чорнухиного, Рідкодуба, Талаковки, Новокалинового, Мар’їнки, Попасної, Заможного", - зазначив Д.Тимчук.

Він також наголосив, що "тривають конфлікти між різними терористичними угрупованнями, які тепер спровоковують, і "передвиборною кампанією", яку провадять ватажки "ЛНР" і "ДНР". Зокрема, в "ДНР" зафіксовано напад підрозділу бойовиків, підпорядкованих ватажкові терористів І.Безлеру (Бісу) на "передвиборний штаб" нинішнього "прем'єра ДНР" О.Захарченка".

Керівництво самопроголошеної "ДНР" розіслало припис командирам своїх підрозділів з вимогою "підвищити мобільність" груп бойовиків за рахунок їх оснащення автотранспортом. "Підвищення мобільності" відбувається за рахунок вилученого у населення особистого автотранспорту", - написав Д.Тимчук.

У повідомленні також ідеться про те, що поблизу н. п. Алчевськ (Луганська обл.) зафіксовано прибуття колони постачання з Росії з боєприпасами та спорядженням. "Склад колони - мікроавтобуси "Газель" (раніше колони формувалися переважно з вантажних автомобілів КамАЗ і ЗиЛ) ", - зазначив він.

Д.Тимчук також повідомляє: "До Донецька прибула група російських найманців (до 100 осіб), які пройшли підготовку в окупованому Криму. Група розбита на підрозділи, добре озброєна й оснащена".

За його словами, в населених пунктах Донецької області терористи створюють "спецпідрозділи" з колишніх співробітників міліції. Завдання підрозділів - перекидання в Донецьк для участі у штурмі аеропорту. Помітним є повсюдне небажання місцевих колишніх міліціонерів вступати до цих "спецпідрозділів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА