09:28 06.11.2014

За минулу добу НЗФ здійснили понад 40 обстріли позицій сил АТО - "Інфорспротив"

2 хв читати
За минулу добу НЗФ здійснили понад 40 обстріли позицій сил АТО - "Інфорспротив"

Незаконні збройні формування продовжують порушувати умови тимчасового припинення вогню. Так, за минулу добу зафіксовано понад 40 обстрілів позицій сил АТО, заявляє керівник групи "Інформаційний спротив"

"Особлива активність російських військ і незаконних збройних формувань спостерігається на Дебальцевському, Лугансько-Первомайському та Донецькому напрямках - відповідно 15, 12 і 10 вогневих ударів", - написав він на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Згідно з інформацією, НЗФ активно обстрілювали позиції українських військ поблизу н.п. Чорнухіне (4 обстріли), Золоте, Вуглегірськ, Авдіївка, Піски (по 3 обстрілу).

"Зафіксовано прибуття до Київського району м. Донецька артилерійської групи російсько-терористичних військ. У складі артгрупи до 12 од. 122-мм гаубиць Д-30 і 152-мм гаубиць "Мста-Б". Гарматні розрахунки укомплектовані російськими фахівцями. На марші до місця призначення артгруппа прикривалася підрозділом місцевих бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Д.Тимчук також заявив, що поблизу Пісків відбулися зіткнення між українськими військами і диверсійно-розвідувальними групами противника. "Одну ДРГ бойовиків знищено. Ще дві ДРГ були розбиті, кілька бойовиків знищені", - зазначив він.

"Біля Дебальцевського плацдарму (н.п.Чорнухіне) спостерігається зростання активності російсько-терористичних військ із переходом від тактики обстрілів до атак позицій українських військ. У складі атаку вальних груп переважно російські "козаки". Мета наступальних дій - прорив оборони українських військ із виходом на південно-західний напрямок. Українські війська відбивають атаки противника", - наголосив Д.Тимчук.

Крім того, до околиць н.п.Щастя прибула змішана батальонная тактична група (БТГ) російської армії. "У складі групи - до 50 одиниць бронетехніки, зокрема танки (посилена танкова рота у складі БТГ)", - уточнив Д.Тимчук.

"У рамках обстрілу ТЕС поблизу н.п. Щастя російсько-терористичні війська завдали ударів по під'їзних шлях ах до ТЕС. Під час продовження таких обстрілів підвезення палива для ТЕС може бути неможливим", - наголосив керівник "Інформаційного спротиву".

Згідно з повідомленням, зафіксовано перекидання на північ Луганської області невеликих тактичних груп російських ВДВ чисельністю до роти.

"Відзначається активізація диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) противника в районі н.п.Волноваха. Одна з ДРГ знищена вогнем українських військ, двоє важко поранених бойовиків захоплені в полон", - йдеться в повідомленні.

Д.Тимчук зазначив, що поблизу н.п.Фрунзе унаслідок контрбатарейної дуелі знищено два мінометних загони російсько-терористичних військ. У цьому районі відзначається вкрай низький рівень професійних навичок у мінометників противника.

"Також відзначена контрбатарейна стрілянина між українськими артп і др озділами і артилерією бойовиків північніше н.п. Маріуполь. Противник намагається захопити вогневу перевагу на цій ділянці", - розповів Д.Тимчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА