10:12 14.11.2014

За минулу добу НЗФ півсотні разів обстріляли позиції сил АТО - "Інформспротив"

2 хв читати
За минулу добу НЗФ півсотні разів обстріляли позиції сил АТО - "Інформспротив"

За минулу добу незаконні збройні формування (НЗФ) близько 50 разів обстріляли позиції сил АТО, найбільш напружена обстановка - на луганському, донецькому і дебальцівському напрямках (18, 17 та 11 обстрілів відповідно), повідомляє керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Російські окупанти та незаконні збройні формування завдавали вогневих ударів по позиціях українських військ і цивільних об'єктах в районі н. п. Станиця Луганська - сім разів, Піски - п’ять, Кримське - чотири, Красногорівка, Нікішине, Чорнухіне - по три обстріли", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю уранці.

Д.Тимчук також наголосив: "Російсько-терористичні війська посилили свої передові позиції в Петровському, Київському та Кіровському районах Донецька, а також у районі Спартака. Фактично всі "внутрішні" блокпости в цих районах знято, особовий склад перекинуто "на передову".

Згідно з інформацією, така сама ситуація спостерігається в районі н. п. Макіївка. "Також на північно-східних околицях Макіївки противник обладнав вогневі позиції для артилерії, проте самі артилерійські підрозділи розташовані в глибині оборони противника і висуваються вперед лише для завдання вогневих ударів, після чого відводяться. У завданні ударів бере участь до двох-трьох вогневих підрозділів (батарей) ствольної та реактивної артилерії", - зазначив Д.Тимчук.

У результаті дій українських військ знищена одна передова позиція противника в районі Спартака та одна - між н. п. Піски та Красногорівка. Після чого противник почав масований обстріл із важкого піхотного озброєння позицій українських військ у цих районах.

"До лівого флангу Дебальцівського плацдарама (район Чорнухиного), після невдалого штурму, противник підтягнув свіжі формування. З районів Стаханова та Алчевска перекинуто бронетехніку (до шести танків і до десяти інших бойових броньованих машин). У районі н. п. Оленівка російсько-терористичні війська продовжують обладнувати район зосередження. Розбито базовий табір, здійснюються інженерні роботи", - розповів Д.Тимчук.

Крім того, в районі н. п. Трьохізбенка зосереджена посилена ротна тактична група противника, що включає до 16 одиниць бронетехніки. Південніше розташована підтримувальна артилерійська група (до шести одиниць артилерії).

"У районі н. п. Маріуполь зафіксовано висунення вперед передових ударних груп противника загальною чисельністю до двох рот (авангард)", - повідомив Д.Тимчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА