12:28 24.11.2014

Уламки малайзійського "Боїнга" доправлено до Харкова - Радбез Нідерландів

2 хв читати
Уламки малайзійського "Боїнга" доправлено до Харкова - Радбез Нідерландів

Залізничний потяг з уламками малайзійського "Боїнга", збитого в небі над Донецькою областю влітку 2014 року, прибув до Харкова.

"Потяг з уламками рейсу MH17 прибув на місце призначення в Харкові", - йдеться в офіційному Twitter Ради безпеки Нідерландів.

У Радбезі зазначили, що потяг із 12 вагонів з уламками літака виїхав у неділю вранці з Тореза (Донецька обл.). Окрім цього, деякі елементи, які виявилися занадто великими для транспортування залізничним транспортом, було відправлено автодорогами.

Після прибуття до Харкова уламки підготують для транспортування до Нідерландів.

У Радбезі цієї країни нагадали, що пошукова місія нідерландських експертів збирала уламки протягом тижня.

Як повідомлялося, в п'ятницю, під час зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Балутою керівник міжнародної місії з розслідування катастрофи літака Boeing-777 рейсу MH17 Міхіла Марханд повідомив, що уламки літака, зібрані експертами на місці аварії, доставлять до Харкова автомобільним та залізничним транспортом. Потім їх переправлять до Нідерландів, де проводитимуть ретельну експертизу.

"Нині доопрацьовується план, яким чином ці уламки буде доставлено до Нідерландів. Наша сторона планує отримати у своє розпорядження потяг, на якому зібрані уламки літака переправлять до Нідерландів", - сказав М.Марханд.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував рейсом МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), розбився на сході України 17 липня. На його борту перебували 298 людей, усі вони загинули. Із них - 196 підданих Нідерландів, а також 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії. Серед жертв також громадяни Індонезії, Німеччини, Бельгії, Філіппін, піддані Великої Британії, Канади та Нової Зеландії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА