16:58 23.01.2015

Чоловікам призовного віку заборонено виїзд із Луганської області або на підконтрольну бойовикам територію без дозволу військкомату - Москаль

2 хв читати
Чоловікам призовного віку заборонено виїзд із Луганської області або на підконтрольну бойовикам територію без дозволу військкомату - Москаль

Чоловіки призовного віку, зареєстровані в Луганській області як постійні жителі або як переселенці, можуть виїжджати за межі регіону тільки з дозволу військового комісаріату, зазначено в повідомленні, опублікованому в п'ятницю на сайті глави Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"Згідно з пп. 5-7 плану заходів з питань організації уточнення військового обліку мобілізаційних ресурсів та підготовки до проведення мобілізації на території області в разі її оголошення чоловікам віком від 18 до 60 років виїхати за межі Луганської області (йдеться і про виїзд за межі України і на непідконтрольну України територію так званих "ЛНР" і "ДНР") можна тільки за наявності довідки з військового комісаріату про звільнення громадянина від призову за мобілізацією ", - йдеться в повідомленні.

При цьому для пересування по підконтрольній України частини Луганської області "ніяких довідок не потрібно", повідомляється на сайті.

"Для отримання довідки треба звернутися до районного (міського) військового комісаріату за місцем проживання. Зразки довідки додаємо", - йдеться в повідомленні.

Дане рішення було ухвалено розпорядженням Г.Москаля від 6 січня 2015 року "Про заходи з питань організації уточнення військового обліку мобілізаційних ресурсів та підготовки до проведення мобілізації на території області в разі її оголошення" відповідно до статей 13 і 27 закону України "Про місцеві державні адміністрації", а також законів "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", "Про військовий обов'язок і військову службу", "Про правовий режим воєнного стану" і указу президента №449 від 16 червня 2001 року "Про положення про порядок проведення мобілізації в Україні".

Як повідомлялося, Міністерство оборони України не здійснювало влітку 2014 призов новобранців у Донецькій і Луганській областях через складну політичну ситуацію в регіоні.

Водно час, як повідомили в Генштабі Збройних сил України, запланована на кінець січня 2015 чергова хвиля мобілізації пройде по всій Україні, за винятком лише тих територій Донецької та Луганської областей, які під контролем бойовиків.

РНБО України ухвалила рішення, що в 2015 році буде три хвилі мобілізації - в січні, квітні та червні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА