16:13 25.02.2015

Мосміськсуд визнав законним продовження арешту Н.Савченко

2 хв читати
Мосміськсуд визнав законним продовження арешту Н.Савченко

Мосміськсуд визнав законним продовження арешту до середини травня українці Надії Савченко, обвинуваченій у РФ у пособництві вбивства російських журналістів.

Як передає кореспондент "Інтерфаксу", Мосміськсуд за підсумками розгляду в середу залишив постанову районного суду без зміни, апеляційну скаргу захисту українки без задоволення.

Басманний суд Москви 10 лютого задовольнив клопотання слідства про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Н.Савченко до кінця терміну слідства, тобто до 13 травня.

Н.Савченко на знак протесту проти кримінального переслідування оголосила голодування з 12 грудня і заявляє, що не має наміру його припиняти. Наразі Н.Савченко перебуває в медичній частині СІЗО "Матроська тиша". 13 лютого голова РПЛ Михайло Федотов після відвідування Н.Савченко заявив, що вона готова припинити голодування, якщо їй змінять запобіжний захід на домашній арешт.

Н.Савченко брала участь в подіях на сході України у складі українського добровольчого батальйону "Айдар". 8 липня 2014 року стало відомо, що вона перебуває в РФ у воронезькому слідчому ізоляторі. 24 вересня її етапували до СІЗО в Москві. Льотчицю звинувачують у пособництві у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом.

Н.Савченко не визнає провину за пред'явленими їй обвинувачення і заявляє, що її викрали з України.

Н.Савченко в жовтні 2014 року була обрана депутатом Верховної Ради України, а потім включена до складу української делегації в ПАРЄ.

29 січня стало відомо, що стосовно Н.Савченко порушено кримінальну справу про незаконне перетинання кордону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА