14:14 02.03.2015

Ганна Дурицька не розуміє, чому її не випускають із РФ після вичерпних свідчень у справі про вбивство Бориса Нємцова

2 хв читати

Супутниця покійного Бориса Немцова, ключовий свідок у справі про його вбивство, українка Ганна Дурицька заявила, що надала всі необхідні свідчення слідчим органам, і не розуміє, чому її продовжують тримати на території Росії.

"Зараз у мене статус свідка. Я надала всі свідчення, які можливі, і я не розумію, чому я перебуваю досі на території Російської Федерації", - сказала Г.Дурицька в інтерв'ю телеканалу "Дождь" у понеділок.

Вона заявила, що хоче поїхати в Україну до матері, яка хвора. "Вона перебуває в дуже важкому психологічному стані", - уточнила Г.Дурицька.

Жінка пояснила, що протягом трьох діб від моменту вбивства "разом з охороною на поліцейських автомобілях возять в Слідчий комітет і проводять слідчі дії, не пояснюючи, коли мене відпустять і з якої причини тримають тут". "Мені пояснюють, що це з метою безпеки. Слідчі мені говорять, що мені небезпечно залишати Москву", - сказала Г.Дурицька.

Вона уточнила, що не давала підписки про невиїзд слідчим органам. "Я маю повне право покинути зараз територію Росії. Також я мала повне право відмовитися надавати будь-які свідчення стосовно вбивства, але я зробила все, що могла, я надала всі свідчення, виконала всі слідчі дії. Я не знаю, що ще можу зробити, і чому мене не можуть відпустити", - заявила Г.Дурицька.

Вона також розповіла, що співробітники правоохоронних органів відвезли її з місця злочину одразу після прибуття туди поліцейських машин. "Мене забрали одразу на допит. Допитували до ранку, не пам'ятаю де", - сказала Г.Дурицька.

Вона зазначила, що при цьому з нею не було адвоката. "Через деякий час, через кілька годин після початку допиту я попросила викликати адвоката та консула українського посольства", - додала Г.Дурицька.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА